Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije daleko stigao

Turski brod se na otok Mrduju navodno nije nasukao tijekom vožnje

nasukani brod kod otocica mrduje5
Foto: Ivana Ivanović/PIXELL
1/5
07.02.2010.
u 11:50

Isti teretnjak prije nekoliko dana bio je zanimljiv policiji jer se sumnjalo da se na njemu nalazi dio nestalog žita Đakovštine u stečaju.

MRDUJ – Na otočić Mrduju, između Šolte i Brača, danas ujutro nasukao se turski teretnjak Murat Hacibekiroglu III, koji prevozi 3000 tona pšenice i kukuruza. Lučkoj kapetaniji javili su o događaju s trajekta P. Hektorović, dok sa nasukanog teretnjaka nitko nije odgovarao na pozive.

Pomorski inspektori utvrdili su kako nitko od 13 članova posade nije ozlijeđen te kako nema tragova onečišćenja.

Navodno se turski brod nije nasukao tijekom vožnje nego dok je bio usidren. Očito posada tu radnju nije izvela dovoljno dobro, a razloge možda treba potražiti i u muljevitom dnu koje nije baš pogodno za sidrenje. Kako nisu bili dobro usidreni bura je tijekom noći, sa subote na nedjelju, brod nosila te ga na kraju odnijela na sam otočić.

Isti teretnjak prije nekoliko dana bio je zanimljiv policiji jer se sumnjalo da se na njemu nalazi dio nestalog žita Đakovštine u stečaju. Dokazi za to nisu pronađeni, brod je dobio dozvolu za isplovljavanje, no nije daleko stigao.

Ključne riječi

Komentara 14

VI
Vito
18:48 07.02.2010.

Kapetan postavio autopilota i otišao spavati. Ne samo da će ostaviti brod, nego će uzeti i osiguranje za njega i za teret, žito, koje će prekrcati nazad i prodati kao hranu za stoku, budući više nije za ljude. Malo maštee i evo dobre zarade. Turci neće čak platiti niti globu, a kamoli odsukavanje tako starog broda.

Avatar kos
kos
12:04 07.02.2010.

Rekoh ja OTETO PROKLETO!!

AK
akil
12:09 07.02.2010.

Teško je vjerovati u pravo porijeklo pšenice.Ako i jest netko drugi vlasnik pšenice neka ju uskladišti u Đakovu,i dok se brod odsuka,nema pšenice.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije