Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema sreće

Na lotu dobio 338 milijuna dolara, ali će u zatvor zbog alimentacije

'Pedro Quezada, winner of the Powerball lottery, holds up the promotional Powerball jackpot check of $338 million at the end of a news conference at the New Jersey Lottery headquarters in Trenton, Mar
Reuters/Pixsell
29.03.2013.
u 20:00

Policija je upravo krenula po ovog Dominikanca da ga odvede u zatvor kad je stigla dojava da je upravo postao milijunaš

Novom američkom milijunaša Pedru Quezadi, koji je početkom tjedna u New Jerseyu osvojio 338 milijuna dolara na Powerball jackpot, prijeti odlazak u zatvor zbog neplaćanja alimentacije. Četrdesetčetverogodišnji Pedro duguje 29 tisuća dolara za uzdržavanje petero djece u dobi od 5 do 23 godine. Policija je imala nalog za uhićenje, ali su zaustavljeni nakon objave vijesti da je potencijalni pritvorenik osvojio milijune dolara pa su mediji donosili emocionalne priče kako je doseljenik iz Dominikanske Republike, koji u Americi živi 26 godina, sretan “mali” čovjek koji je fizički radnik te je zaslužio nagradu.

Pedro Quezada je na ruke dobio 152 milijuna dolara nakon plaćanja poreza i prva mu je želja bila da kupi novi automobil. Novinarima nije otkrio da ima problema sa zakonom zbog neplaćanja alimentacije. Quezada još uvijek može uhititi policija jer nije dovoljno da uplati sporni iznos majci svoje djece nego je potrebno okončati cijeli sudski postupak, koji ne odlazi u zastaru ako netko preko noći postane milijunaš. Quezada alimentaciju nije plaćao od 2009. Do prošle godine Pedro je radio 15 sati na dan u maloj trgovini u predjelu Paterson u New Jerseyu ,gdje većina doseljenika govori španjolski pa nikad nije posve naučio engleski jezik.

Susjedi su potvrdili da je njegova obitelj pretrpjela brojne nesreće, a prije dvije godine lopovi su provalili u njihov stan i ukrali sve, od odjeće do nakita. Prije toga u požaru je izgorjela Pedrova trgovina.

Powerball lutrija igra se u 42 američke države, a mogućnost pogađanja svih pet brojeva i dodatni broj je 1 u 175 milijuna. Sretnik Quezada sada ima dovoljno milijuna da pomogne svoj svojoj djeci i obitelji, ali će, ne uspiju li ga obraniti skupi odvjetnici, prije uživanja u lagodnom životu morati odležati kaznu u zatvoru jer nije skrbio o maloljetnoj djeci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije