Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažna vijest

Na lažnoj Nobelovoj stranici dodijeljena nagrada D. Ćosiću

dobrica ćosić (1)
nobelprizeliterature.org
Autori: kh/VLM, dde
06.10.2011.
u 12:35

Lažna stranica izgleda identično kao i službena stranica na kojoj se objavljuju imena dobitnika Nobelove nagrade

Uoči proglašenja dobitnika Nobelove nagrade za književnost lažna internetska stranica Nobelprizeliterature.org, koja izgleda isto kao službena stranica Nobelove nagrade, objavila je da je dobitnik ovogodišnje nagrade srpski književnik Dobrica Ćosić.

Na lažnoj stranici mogu se vidjeti dosadašnji dobitnici nagrade, no s originalne stranice ne može se ući na onu na kojoj je Ćosić proglašen dobitnikom. Na stranici Ćosića nazivaju posljednjim disidentom 20. stoljeća te citiraju dio iz njegovih "Deoba". 

Inače, Ćosić je autor Memoranduma SANU koji je početkom osamdesetih najavio sve srpske ratove, od Hrvatske, preko Bosne i Hercegovine, pa do Kosova.

Vijest o navodnoj dodjeli Nobela Ćosiću izazvala je pravu zbrku u svjetskim medijima. Mediji koji su bez provjere i neoprezno objavili vijest o nagrađivanju kontroverznog srpskog akademika sada se već ispričavaju svojim čitateljima i korisnicima. Neki su novinari nazvali i samog Ćosića i pitali ga za komentar, na što je on rekao da o dodjeli Nobelove nagrade nema pojma. U srpskim medijima pojavilo se i lažno priopćenje Srpske akademije nauka i umetnosti pa je moguće da je cijela prijevara s lažnom viješću o Dobrici Ćosiću pomno planirana.

Komentara 12

Avatar Idler 3
Idler 3
13:38 06.10.2011.

A dobar mu je i onaj dio iz \"Deoba\" o laganju, laganju i samo laganju, maštovitom, dosjetljivom, svakodnevnom...odlično ide uz ovaj članak >;-))

MO
morituriite
13:45 06.10.2011.

Kako li ono Dobrica reče, \"laganje je najbolja vrlina srpskog naroda\"!

KU
kukuriku
13:23 06.10.2011.

..a ki ih nezna, skupo cé ih platiti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije