Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Križni put

Na kraju obilaska stratišta doći ćemo na Markov trg

prosvjed branitelji (1)
Željko Lukunić/Pixsell
01.03.2011.
u 13:04

Markov trg nije ničija prćija, ni Kosoričina ni Bebićeva. Kažem vam da ćemo doći na Markov trg. A kako? Neka to za sada ostane tajna. Pa mi branitelji u ratu smo ispunjavali i mnogo teže zadaće, rekao je Zvonimir Trusić

Za nekoliko dana krećemo na križni put i obići ćemo sva mjesta srpskih masovnih zločina nad Hrvatima u Domovinskom ratu. Na svakom stratištu održat ćemo sat povijesti da naša mladost zna istinu o onome što se događalo u ratu. Sramota je da čak 94 posto školaraca u Vukovaru ne zna tko je bio general Blago Zadro – rekao je Zvonimir Trusić, osnivač pokreta "Stop progonu hrvatskih branitelja", najavivši novi način prosvjedovanja protiv hrvatske vlasti koja im u mjesec dana nije odgovorila ni na jedan od osam njihovih zahtjeva.

Trusić je naglasio da još uvijek ne znaju koja će im biti prva postaja njihova Križnog puta, ali zato znaju koja će biti zadnja.
– Na kraju našeg križnog puta, a vjerujemo da će to biti za mjesec i pol dana, želimo organizirati dolazak branitelja na Markov trg – dodao je Trusić.
Na upit novinara kako će to učiniti kad još uvijek traje zakonska zabrana okupljanja na tom trgu, Zvonimir Trusić je odgovorio:
– Markov trg nije ničija prćija, ni Kosoričina ni Bebićeva. Kažem vam da ćemo doći na Markov trg. A kako? Neka to za sada ostane tajna. Pa mi branitelji u ratu smo ispunjavali i mnogo teže zadaće  – rekao je Zvonimir Trusić.

Iako je u organizaciji subotnjeg prosvjeda na Trgu bana Jelačića bio i pokret koji je on sa svojim istomišljenicima osnovao, distancirao se od njega naglasivši da  njemu i ljudima iz njegova pokreta nije cilj okupljati se, nego ostvariti zahtjeve koje su dali vlasti. Zasmetalo mu je i šaroliko društvo koje se okupilo na prosvjedu, kako on reče, od ujdija do ustaša.
– Ne slažem se sa Sačićem. On nije dio našeg miljea. Cilj zagrebačkog skupa bio je vratiti Antu Đapića u političku orbitu. Tim prosvjedom pokušalo se manipulirati hrvatskim braniteljima – dodao je Trusić.

Više je od tri tisuće hrvatskih branitelja procesuirano, više ih se od 300 nalazi u hrvatskim zatvorima, a deset tisuća četnika iza kojih su ostala najmanje 144 masovna stratišta je abolirano, naglasili su ljudi iz pokreta Stop progonu hrvatskih branitelja. Na zahtjeve pokreta, koji su prije mjesec dana upućeni Vladi, Saboru i predsjedniku, još nitko nije odgovorio. Jedino su jučer dobili odgovor od Ministarstva pravosuđa u kojemu se kaže kako oni nemaju podatke o broju  pravomoćno osuđenih hrvatskih branitelja za kazneno djelo koje su počinili sudjelujući u Domovinskom ratu.

Ključne riječi

Komentara 26

OB
-obrisani-
14:37 01.03.2011.

zasto IVO ne izadje pred VAS..?????

KR
krka
14:13 01.03.2011.

Evo novih balvana \'\'made in Croatia\'\', ak nejde milom, ide silom!

ZA
zagorec1
15:51 01.03.2011.

Sad mi neka netko objasni tko su ovi???? Sacic je u jednoj skupini, ovi druga, budala pernar treca, i da sad konacno netko kaze sto oni nude na kraju svega? Sacica smo procitali on zeli uskrsnut Đapica , pernaru je uzor hitler a ovima??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije