Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ VATRENOG ORUŽJA

Na Kosovu ranjeno 25 vojnika KFOR-a, deseci građana ozlijeđeni

\'KFOR soldiers serving as part of the EU a peacekeeping mission in Kosovo guard the main bridge in the divided town of Mitrovica on July 28, 2011. Dailies report that Kosovo?s Prime Minister Hashim T
AFP/Pixsell
28.11.2011.
u 12:26

Predstavnik postrojbe KFOR-a u Jagnjenici, koja je uklonila barikadu u tom mjestu, izvijestio je predsjednika općine Zubin Potok da su u akciji ranjena dvojica njihovih pripadnika

Njemački i austrijski vojnici KFOR-a u ponedjeljak ujutro oklopnim su vozilom uklonili autobus i kamione kojima je bio blokirana cesta Kosovska Mitrovica – Zubin Potok kod Jagnjenice i pri tom su ranjena dvojica vojnika KFOR-a, javljaju mediji u Srbiji i dodaju da je KFOR pokušao suzavcem i vodenim topovima rastjerati okupljene Srbe, pri čemu je ozlijeđeno između 30 i 50 građana.

Reporteri s mjesta događaja javljaju da se za trajanja akcije KFOR-a čula rafalna paljba iz automatskog oružja, ali ne zna se tko je pucao. Predstavnik postrojbe KFOR-a u Jagnjenici, koja je uklonila barikadu u tom mjestu, izvijestio je predsjednika općine Zubin Potok da su u akciji ranjena dvojica njihovih pripadnika, a KFOR je preko razglasa priopćio da je pucano na njihova zapovjednika i upozorio okupljene da će, ako se ponovi pucnjava, odgovoriti vatrom, prenosi B92 pozivajući se na agencije Tanjug i Beta.

Kako javlja Tanjugov izvjestitelj s mjesta događaja, predstavnik KFOR-a zatražio je od predsjednika općine Slaviše Ristića da pozove Srbe koji su se okupili jutros neka se raziđu. Rečeno mu je također da KFOR u Jagnjenici namjerava uspostaviti kontrolni punkt i očekuju od lokalnog stanovništva uklanjanje nove barikade koju su, nakon akcije KFOR-a, postavili oko 500 metara dalje od mjesta na kojem je prijašnja barikada jutros uklonjena. Vojnici KFOR-a koristili su se vodenim topovima i suzavcem kako bi primorali Srbe da se raziđu. Pripadnici KFOR-a svojim su vozilima blokirali prometnicu Zvečan – Zubin Potok.

U Domu zdravlja u Kosovskoj Mitrovici pomoć je potražilo 15 ozlijeđenih građana. Većina ih je stradala od vodenog topa i suzavca, a neki i od gumenih metaka. Jedan od ozlijeđenih smješten je na odjel intenzivne njege, dvoje je na kirurgiji, dvoje na ortopediji, a četvero ih se nalazi na dijagnostici.

U 22.30 sati iz KFOR-a su izvijestili da su tijekom večeri i popodneva povrijeđena još 23 vojnika.

Komentara 47

OB
-obrisani-
13:16 28.11.2011.

@kurcala I ja sam bas to pomislio :)) Puca bre od samostalnosti na sve strane!

OB
-obrisani-
14:25 28.11.2011.

POLICAJAC UBIJEN JER JE HTEO DA HAPSI TAČIJA! Izvor iz Euleksa: Enver Zumberi govorio je da će uhapsiti Tačija čim postane prvi čovek kosovske policije, ali je smaknut „Zatvoriću ja tebe kad-tad! Obećavam ti to!“ Dve nedelje pošto je uputioio ove rečenice kosovskom premijeru Hašimu Tačiju, policajac Enver Zumberi, pripadnik jedinice ROSU, ubijen je u blizini sela Zupče, u akciji koju je naredio baš Hašim Tači. Kako Kurir ekskluzivno saznaje, Zumberi je bio rešen da uhapsi Tačija po postavljanju na funkciju prvog policajaca kosovske policije, ali ga je prestigla smrt od snajpera, za šta su odmah optuženi Srbi, za kojima je i izdata poternica. - Zumberi je nedeljama pre nego što je pod nerazjašnjenim okolnostima ubijen na barikadama na severu Kosova javno govorio da Hašima Tačija treba uhapsiti, da za to ima pregršt dokaza i da će se to desiti čim pređe na novu funkciju. Trebalo je za nekoliko nedelja da bude unapređen i imao bi odrešene ruke da sprovede u delo ono što je i nameravao - otkriva Kurirov izvor iz Euleksa.

TH
thekurcula
12:46 28.11.2011.

A ja mislio to Kosovo samostalna dr\\ava!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije