Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasni silikoni

Na jugu Francuske uhićen vlasnik PIP-a Jean-Claude Mas

jean-claude mas
AFP/PIXSELL
26.01.2012.
u 08:20

Masova tvrtka proizvodila je implantate za grudi od niskokvalitetnog silikonskog gela. Neke su žene umrle od raka, no povezanost nije utvrđena.

Jean-Claude Mas, vlasnik francuske tvrtke koja je proizvodila niskokvalitetne implantate za grudi, uhićen je u četvrtak na jugu Francuske, prenosi BBC. Zadržan je u svojoj kući u Six-Fours-les-Plagesu.

Masova tvrtka Poly Implant Prothese (PIP) proizvodila je implantate od silikonskog gela loše kvalitete, koji nije bio namijenjen za medicinsku uporabu. Francuska ih je zabranila 2010. godine, a vlasti su 30 tisuća žena preporučile da implantate uklone. Naime, PIP-ovi su silikoni skloniji puknuću, što može dovesti do curenja gela. Najmanje 20 žena koje su ugradile sporne implantate oboljelo je od raka, nekoliko ih je i umrlo, no povezanost između PIP-ovih silikona i bolesti nije utvrđena.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
08:47 26.01.2012.

Najbolje da oboljenja nisu povezana sa tim zabranjenim silikonom - ta zato i jest zabranjen -

TO
Toni50
11:06 26.01.2012.

Najmanje 20 žena koje su ugradile sporne implantate oboljelo je od raka, nekoliko ih je i umrlo, no povezanost između PIP-ovih silikona i bolesti nije utvrđena. Dakako da nije nin utvrđeno dali bi ih mnogo veči broj umro da nisu imale te silikone ugrađene. Radi se o izdaji i podvali konkurencije da bi se stvorio novi biznis a i da se kazni lopova koji im je oteo zaradu lukavim potezom sa jeftinijim silikonom koji koriste Kinezi i nemisle da se preseravaju sa tim čisti i tobože prljavi silikoni ...

TO
Toni50
11:08 26.01.2012.

Nitko nije objasnio da se radi o 2-3% razlike između njihovoga čistoga 100% skupljega i nečistoga , jeftinoga te nije nitko dao statistiku koliko je žena umrlo oboljelo sa čistim silikonom i u kojim godinama !!! Neće znaju i zašto !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije