Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a krizi nema kraja

Milanović: 'Hvar će imati standard na nivou država zapadne Europe'

Milanović na Hvaru (1)
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
16.08.2012.
u 13:10

− Kriza je velika i duboka, svugdje. Neće biti završena ni sljedeće godine mada vjerujemo da će Hrvatska ostvariti manju stopu rasta − istaknuo je Milanović

− U Hrvatskoj nisu svi uvjeti svugdje isti, razlike su ogromne, a boduli su posebna vrsta. Na otocima se živi drugačije, kompliciranije, ali i bolje. Šanse su ovdje ogromne, veće nego u gradovima, samo vi morate biti nositelji ideja, a Vlada je tu da makne barijere − rekao je premijer Zoran Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Staroga Grada na Hvaru održanoj povodom blagdana sv. Roka, njihova sveca zaštitnika i Dana grada.

Gradonačelnica Đurđica Plančić, koja je i saborska zastupnica SDP-a, te dožupan Vicko Haladić u svojim su se izlaganjima osvrnuli na ''frustrirajuće'' nedovršene investicije te su iznijeli i kronologiju propasti brojnih tvrtki u Starom Gradu, što je uzrokovalo zatvaranje radnih mjesta.

− Kriza je velika i duboka, svugdje. Neće biti završena ni sljedeće godine mada vjerujemo da će Hrvatska ostvariti manju stopu rasta − istaknuo je Milanović i zaključio kako je naša država relativno dobro prošla iako smo bili izloženi stihiji.

Govoreći o šansama za gospodarski razvitak, istaknuo je kako moramo razvijati turizam, poljoprivredu, luke i energetiku te znanje, pamet i tehnologiju. − Svi u Hrvatskoj moraju imati šansu, uz jednaka prava i jednaka pravila. Na ovom otoku standard će biti na nivou razvijenih država zapadne Europe. To nije neostvarivo − rekao je Milanović koji se već desetak dana odmara u Hvaru. Kako čujemo od mještana, samo su ga rijetki imali prilike vidjeti. Gotovo uopće ne izlazi.

Ključne riječi

Komentara 198

KS
KK Sučić
23:45 16.08.2012.

Dožupan je Visko a ne Vicko

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
08:48 17.08.2012.

Linić građanima: Nema većih plaća, nema većih mirovina ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ Milanoviću : Tko prića gluposti ? Ti ili Linić ?

DU
durica
21:18 16.08.2012.

Lako za Hvar! Pitanje je kada će Trešnjevka imati standard na nivou država zapadne Europe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije