Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

Na "groblju tenkova" obilježana 3. godišnjica smrti Marka Babića

marko babić
Arhivska fotografija/PIXSELL
04.07.2010.
u 14:49

Babićevi prijatelji, rođaci i suborci okupili su se na Trpinjskoj gdje je agresor izgubio više od 100 tenkova i oklopnjaka.

VUKOVAR - Polaganjem vijenaca na grob na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, svetom misom u crkvi Gospe Fatimske i okupljanjem na Trpinjskoj cesti kod tenka koji je danas simbolički bio uvijen u crno, obilježena je treća godišnjica smrti legendarnog branitelja Trpinjske ceste i Vukovara pukovnika  Marka Babića.

Babićevi prijatelji, rođaci i suborci okupili su se na Trpinjskoj gdje je agresor izgubio više od 100 tenkova i oklopnjaka  zbog čega je ova ulica i prozvana "grobljem tenkova" sjećajući se Zadrinog suborca i jednog od zapovjednika obrane tog dijela Vukovara.

Vukovarski branitelj Marko Cvitković prisjetio se Babića kao "posebnog čovjeka koji je unosio živost i radost među branitelje".

- Uvijek je ponavljao kako smo mi branitelji ti koji će grad obraniti i ne dozvoliti neprijatelju da uđe u Vukovar. On je istinski heroj Domovinskog rata i pojam hrvatske državnosti - rekao je Cvitković.

Tomislav Ivić, ministar branitelja je rekao da "odajući počast Marku Babiću, odajemo počast i svim braniteljima koji su branili ovaj grad".

Mirko Brekalo je podsjetio da je Babić nakon pogibije Blage Zadre zamjenio legendarnog zapovjednika Borova Naselja nakon njegove pogibije u listopadu 1991.

Marko Babić je bio i jedan od pokretača snimanja dokumentarnog serijala "Heroji Vukovara" koji je zamišljen u 30 epizoda u kojima o obrani Vukovara izravno u kameru pričaju sami sudionici bitke za Vukovar. Dovršetak serijala Babić nije dočekao. Umro je u 42. godini početkom srpnja 2007. od posljedica moždanog udara.

Komentara 50

KO
kolovoz
15:56 29.04.2011.

mislim da pravo komentara imaju samo suborci koji ga iskreno poznaju-ne prepucavati se na racun branitelja

OB
-obrisani-
17:48 04.07.2010.

zar Mirka Brekala nije sramao da se javlja jer je on i kao većina trpinjskih zapovjednika par dana prije pada pobjegao , ostavili borce i narod na ,milost i nemilost , a i za svoje bježanje nagrađeni su sa visokimim činovima..........u normalčnoj državi bi odgovarali za dezerterstvo !!!!!!!!!

OB
-obrisani-
15:09 04.07.2010.

Počivaj u miru, LEGENDO!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije