Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Umjetna inteligencija ne postoji”

Na FER-u gostuje dr. Luc Julia, glavni direktor za znanost Renault Grupe, stručnjak za umjetnu inteligenciju

Yves Forestier
08.11.2023.
u 06:55

Dr. Julia je i sukreator SIRI asistenta, Appleovog osobnog pomoćnika čiji je razvoj potaka i u njemu izravno sudjelovao i sam Steve Jobs

“Svatko tko prestane učiti je star, bilo da ima dvadeset ili osamdeset godina. Tko uči, ostaje mlad. Najveća stvar u životu je održati svoj um mladim,” rekao je Henry Ford. Danas imamo mogućnost učiti kroz različite izvore, slušati govore i podcaste, ali rijetke su prilike kada renomirani svjetski znanstvenici gostuju u Hrvatskoj, a da to nije dio neke konferencije ili događanja zatvorenog tipa. Upravo zato iznimna je prilika hrvatsko gostovanje u organizaciji veleposlanstva Republike Francuske dr. Luca Julie, glavnog direktora za znanost Renault Grupe. Svi zainteresirani pozvani su na ovo zanimljivo i interaktivno gostovanje pod nazivom “Umjetna inteligencija ne postoji” koje će se održati u četvrtak 9. studenoga 2023. u 17 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u sklopu FERConnecta, redovitog okupljanja alumna FER-a. Dr. Luc Julia je francusko-američki inženjer specijaliziran za umjetnu inteligenciju te jedan od 100 najutjecajnijih francuskih inženjera u digitalnom svijetu. Kao stručnjak za interakciju čovjeka i stroja, dr. Luc Julia, sukreator je Appleovog glasovnog asistenta SIRI, čiji je razvojni tim i vodio. Danas je glavni direktor za znanost u Renault Grupi, a karijeru je započeo u SRI International, gdje je stvorio Computer Human Interaction Center. Sudjelovao je i u pokretanju tvrtke Nuance Communications, današnjeg svjetskog lidera u prepoznavanju govora, bio je tehnički direktor i viši potpredsjednik za inovacije u Samsungu u Silicijskoj dolini, stoji iza desetaka patenata, a u bestseler knjizi, "Umjetna inteligencija ne postoji", dekonstruirao je mit o umjetnoj inteligenciji.


„Sretni smo što će nam se na drugom velikom okupljanju alumna FERConnectu pridružiti dr. Luc Julia, renomirani stručnjak u području umjetne inteligencije. Uz ostale aktivnosti Alumni zajednice, organizaciju druženja uz kvalitetan sadržaj koji širi vidike i donosi nove spoznaje, odnosno druženja uz svjetski relevantne govornike u pojedinom području, vidimo kao važan cilj Odbora. Pozivamo alumne FER-a i sve zainteresirane da nam se pridruže u što većem broju“, poručio je Mladen Pejković, predsjednik Alumni odbora i stariji izvršni direktor Poslovnog razvoja, strategije i informacijske tehnologije u Atlantic grupi.


Redovito okupljanje alumna i organiziranje FERConnecta jedna je od aktivnosti Alumni odbora osnovanog u ožujku ove godine na inicijativu dekana FER-a prof. dr. sc. Vedrana Bilasa, s ciljem stvaranja cjeloživotne zajednice koja će doprinijeti radu Fakulteta kroz programe mentorstva i Zaklade za studente slabijeg imovinskog stanja, ali i tehnološkom razvoju Hrvatske. Alumni Odbor čini 16 bivših studenata FER-a, danas renomiranih imena hrvatske gospodarske scene.

Gostovanje počinje u 17 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, na adresi Unska 3, u dvorani D1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije