Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Na e-mail adresu tvrtke u kojoj radi dobila lažnu šefovu poruku, poslušala ga je...

Slavko Midzor/PIXSELL
30.01.2024.
u 09:33

Kupila je bonove u vrijednosti od nekoliko stotina eura, fotografirala ih i fotografije poslala na broj s kojim je komunicirala, da bi naknadno u razgovoru s poslodavcem shvatila da je prevarena

Varaždinska policija zaprimila je prijavu 25-godišnjakinje da je prevarena.

Prema prijavi, 29. siječnja je na službeni e-mail poduzeća u kojem radi zaprimila poruku u kojoj njezin poslodavac traži da mu pošalje svoj broj mobitela na WhatsApp. - Nakon što je poslala svoj broj, istim je putem zaprimila poruku navodnog poslodavca koji joj nalaže da odmah kupi steam bonove koji mu trebaju kao poklon za poslovne partnere. Kupila je bonove u vrijednosti od nekoliko stotina eura,  fotografirala ih i fotografije poslala na broj s kojim je komunicirala, da bi naknadno u razgovoru s poslodavcem shvatila da je prevarena - kažu u Policijskoj upravi međimurskoj.

U trgovini u kojoj je kupila bonove rečeno joj je da su već iskorišteni. - Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela - vele u policiji.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Nezapamćena prevara: Uplatila više milijuna misleći da ulaže u kriptovalute

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije