Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema ozlijeđanih

Na Costa Allegri šest Hrvata, jutros im dostavljena hrana i telefoni

Sebastien Loeb
Foto: AFP
1/2
28.02.2012.
u 09:43

Iz sigurnosnih razloga kruzer je s otoka Desroches preusmjeren prema Mahi, najvećem otoku sejšelskog arhipelaga

Među više od 600 putnika Costa Allegre u čijoj strojarnici je jučer izbio požar dok je plovila iz luke Diego Suarez na Madagascaru prema Victoriji na Sejšelima bilo je i šest Hrvata, objavila je kompanija Costa Cruises. Na brodu, zahvaljujući agregatima, ima svjetla, ali klima i kuhinjski aparati na kruzeru ne rade pa je putnicima podijeljen kruh i voće. Jutros oko 8.30 sati helikopter koji je poletio iz Mahe na Sejšelima donio je putnicima hranu i satelitske telefone te su zamoljeni da spakiraju prtljagu kako bi bili spremni za iskrcaj.

Francuska ribarica trebala je odvući kruzer Costa Allegru u vlasništvu tvrtke Costa Cruisesa, kompanije čiji kruzer Costa Concordija još uvijek leži nasukan u blizini talijanskog otoka Giglija, na otok Desroches no nakon procjene pomorskih stručnjaka odlučeno je da će Costa Allegra uz pomoć ribarice i dva dodatna tegljača nastaviti put prema Maheu.

Naime, usidravanje na otoku Desroches nije dovoljno sigurno, odlučili su stručnjac, a ni sam otok nema dovoljno kapaciteta za smještanje putnika s Allegre zbog čega bi morali biti trajektia prevezeni na Mahe te je odlučeno kako će kruzer,koji vuče ribarica uz pomoć još dva tegljača, odvući direktno na otok Mahe. Costa Allegria bi do otoka trebala stići u četvrtak oko 6 sati po lokalnom vremenu, a na kruzer će do dolaska na Mahe helikopterima biti dostavljana hrana i ostale potrepštine.

Brod je jučer ostao plutati u Indijskom oceanu na oko 32 km udaljenosti od otoka Alphonse u sejšelskom arhipelagu nakon što je u strojarnici izbio požar.

Iz kompanije su izvijestili da je požar na Costa Allegri ugašen, javlja Reuters, te da nitko od 636 putnika i 413 članova posade nije ozlijeđen. Uz Hrvate na brodu se nalaze putnici iz Italije, Francuske, Austrije, Švicarske, Njemačke, Velike Britanije... Još uvijek nije poznat uzrok požara u strojarnici.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar perodeformero
perodeformero
11:58 28.02.2012.

Hrana?????? Pa nije to Etiopije nakon 10 godina suše. Možda je gazda organiziral zanimljim način crnog šverca nečega - hrana iz Konzuma

IL
ilijan
13:50 28.02.2012.

Većina turista koji se sada nalaze na tom cruiseru su turisti sa costa conkordie koji su dobili nagradno krstarenje za pretrpljeni strah na costa conkordii...

CV
crna vrana
11:46 28.02.2012.

Kompaniji Costa Cruisesa je ove godine zbilja krenulo. Glavno je da nitko nije stradao. Bit će brodova. Čemu služe brodogradilišta, zar ne ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije