Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rješenje

Na čelu grčke privremene vlade sudac, novi izbori 17. lipnja

\'Greek President Karolos Papoulias speaks during a joint press conference with Palestinian president Mahmud Abbas (unseen) in the West Bank city of Ramallah on July 12, 2011 during an official visit
AFP/PIXSELL
16.05.2012.
u 09:43

Vlada će za zemlju \"skrbiti\" do sljedećih parlamentarnih izbora na kojima bi, prema posljednjim anketama, najviše glasova mogla osvojiti Syriza

Posljednjim dogovorom grčkog predsjednika Karolosa Papouliasa i šefova najjačih grčkih stranaka osnovana je privremena vlada koja će "skrbiti" za Grčku sljedećih mjesec dana, odnosno do novih parlamentarnih izbora koji će se održati 17. lipnja.

Sastanak se održao u 13 sati po lokalnom vremenu, a za šefa vlade postavljen je sudac Panagiotis Pikramenos, javlja BBC. Pikramenos će do sastavljanja nove vlade obnašati dužnost predsjednika državnog vijeća.

Od nedjelje je Grčka u zastoju zbog nepostizanja dogovora između stranaka koje su osvojile većinu glasova na parlamentarnim izborima. Stranke koje su imale mogućnost koalirati i osnovati vladu nisu se uspjele dogovoriti o mjerama štednje na kojima međunarodna zajednica inzistira kao uvjetu za nastavak financijske pomoći. Prema najnovijim anketama na izborima bi mogla pobijediti Syriza, ljevičarski blok koji se protivi strogim pravilima međunarodne zajednice, ali ipak neće osvojiti dovoljno glasova da bi mogla samostalno sastaviti vladu.

Komentara 1

SP
spartak
16:33 16.05.2012.

Svjetska bangstersko-politička oligarhija nemo dopustiti da pobijedi ljevičarska Syriza. Prvo će poslati sve svoje medijske divizije da plaše Grke prije izbora da će jesti travu ako odustanu od \"pomoći\" EU. To će vjerojatno zaplašitit grčke birače i tako će banke spasiti svoje novce. Ako se kojim slučajem dogodi da ipak Syriza pobijedi, gledat ćemo reprizu događanja nakon Oktobarske revolucije, kad se cijela kapitalistička buljumenta Europe digla na noge i nekoliko godina financirala građanski rat bijelih protiv crvenih, zbog čega su još godinama umirali milijuni ljudi. Jednostavno, kapital svijeta će pokušat svim snagama zgazit Grke, kao omomenu svima drugima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije