Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmjena na vrhu

Na čelu Europske Unije od sutra predsjedava Cipar

zastava eu
pixsell
30.06.2012.
u 10:09

Cipar preuzima predsjedanje i u sjeni stalnih napetosti s Turkom, koja je najavila bojkotiranje njegovog predsjedavanja EU-om.

Cipar će sutra preuzeti polugodišnje predsjedanje Europskom unijom od Danske.

Tamošnji političari poručuju kako će nastojati šestomjesečni mandat na čelu EU-a odraditi što učinkovitije, poglavito u uvjetima ekonomske krize, koja je uvelike poljuljala financijski stabilitet i ove članice EU-a.

Cipar zasjeda na čelo EU-a i u sjeni stalnih napetosti s Turkom, koja je najavila bojkotiranje njihovog predsjedavanja.

Cipar je treći po veličini mediteranski otok nakon Sicilije i Sardinije, te najistočnija zemlja EU-a., koja je svoju nevoisnost od britanske vlasti izborila 1960. godine.

Od 1963. zemlja je podijeljena, a mir između grčkih i turskih žitelja osiguravaju još i danas mirovne snage UN-a. 

Cipar je ušao u EU 2004. godine, a u eurozonu 2008. godine.

Ključne riječi

Komentara 7

SP
Spomenik
18:53 30.06.2012.

Postovani maraosta...Pripada to njima s punim pravom! A da li znate zasto? Upravo zato sto smo mislili da su na pr. kokoske,golubovi,ribe i neke ostale vrste "najgluplje" jedinke u nasoj fauni....Ne,na zalost je to homo sapiens...A znate li zasto? Zato jer da jedna kokos,riba ili jedan golub (1%) ugrozi egzistenciju 99 (99%) drugih riba,kokoski,golubova i slicnih vrsti,pojeli bi ili iskljucali tu/tog /jednujednog (1%) u roku od maksimalno minutu (za vukove da i ne govorim kako bi tog jednog rastrgali)...Znaci problem lezi u prirodi homo sapiensa!!!

TO
Toni50
21:21 30.06.2012.

Izmjena na vrhu Na čelu Europske Unije od sutra predsjedava Cipar, ali za reči nemaju ništa i to je toi ! Euslavijom upravlja Amerika - Obama preko Nemačke i Francuske . kraj citata...

MA
maraosta
16:06 30.06.2012.

politički kriminalci rasprodaju i to malo što je ostalo. upravljanje prirodnim bogatstvima ne smije biti u rukama multinacionalnih kompanija, imperijalista,kapitalista, ili domače buržoazije. ti resursi pripadaju narodu. mi moramo nači svojega evu moralesa. europska uni9ja je neokolonijalna,, nelegalna tvorevina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije