Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski mediji

Na BBC-ju izvanredna vijest o Čačićevoj ostavci

BBC, Čačić
Screenshot
14.11.2012.
u 17:40

BBC je kao izvanrednu vijest objavio ostavku potpredsjednika Vlade Radimira Čačića zbog presude mađarskog suda

Hrvatski potpredsjednik Vlade Radimir Čačić podnio je ostavku nakon što ga je mađarski sud pravomoćno osudio na zatvor zbog izazivanja kobne prometne nesreće, izvanredna je vijest na britanskom BBC-ju.

BBC je i ranije danas pisao o Radimiru Čačiću te su prenijeli vijest kako Čačić mora na 22 mjeseca u zatvor zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj su dvije osobe poginule. Pišu i kako ova presuda 'preokreće' raniju odluku kojom je Čačić bio osuđen na uvjetnu kaznu zatvora.

Osim BBC-ja, vijest je prenio i Reuters.

– Ovo je veliki udarac za premijera Zorana Milanovića. Čačić je zadužen za pokretanje javnog sektora kroz programe ulaganja u energiju i infrastrukturu koji bi godinu dana staroj vladi trebali pomoći pri oporavku gospodarstva i rastu nakon četiri godine – piše Reuters.

>> Čačić: Dajem ostavku na sve funkcije! Poštivat ću odluke suda

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Idler 3
Idler 3
17:51 14.11.2012.

Ovi na BBC-u su i više neg zbunjeni kaj mu je nekaj takvog uopće palo na pamet >;-)) U ostatku civiliziranog svijeta takav lik se nit ne pomišlja kandidirat !!!

GA
GARDY
17:55 14.11.2012.

garantiram da će to Mađare na kraju skupo stajati, mogli su pričekati

AT
atomised
18:23 14.11.2012.

Koliko se god Englezima spočitavalo ovo ili ono, prije nekoliko dana glavni ravnatelj BBC-ja je podnio ostavku zbog, zamislite, emisije koja nije zadovoljila nužne novinarske standarde. Ovakvo što Hrvat može čitati samo kao znanstvenu fantastiku jer po istom standardu HRT bi trajno bio "obezglavljen". Zato je za Engleze koji čitaju priču o Čačiću ovo tek može biti jedan kuriozitet iz neke istočnoeuropske, kako bi istočni susjedi rekli, zemlje nedođije. No mene je Milanović cijepio na ovakvo što. Uopće mi ne pomišljam o tome razbijati si glavu nad time što je taj čovjek razmišljao kad je mrtav-hladan odbacivao mogućnost da mu se ovakvo što s Ćačićem dogodi. A dogodilo se. Tko je kriv? Pametni narod koji je poluge vlasti otvorio onima koji vani ne bi birc mogli voditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije