Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojvodina

N. Čanak: Zločine JNA neće oprati ni Dunav ni Sava još 50 godina

vukovar
AFP/Pixsell
23.12.2010.
u 07:36

Čanak je, naime, podsjetio kako se navršava 69 godina otkako je u bosanskom mjestu Rudu formirana Prva proleterska brigada

NOVI SAD - Proeuropski orijentirani čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je na novogodišnjem domjenku svoje stranke kako Srbiju od zločina bivše JNA, među kojima i onaj u Vukovaru, "neće oprati ni Dunav ni Sava".

Čanak je, naime, podsjetio kako se navršava 69 godina otkako je u bosanskom mjestu Rudu formirana Prva proleterska brigada  na čelu s Kočom Popovićem, koja je bila preteča bivše JNA.

– Pedeset godina kasnije ista ta vojska "herojski je oslobodila Vukovar" i napravila zločine i svinjarije od kojih nas neće oprati ni Dunav ni Sava idućih 50 godina – rekao je Čanak.

Dodao je da je bio šokiran kada je prije nekoliko dana na kongresu Demokratske stranke sjedio u društvu Ivice Dačića, bivšeg glasnogovornika Slobodana Miloševića, i Dragana Markovića Palme, bivšeg generala Željka Ražnatovića Arkana.

- Da mi je to netko rekao prije 10 ili 20 godina, bio bih šokiran - objasnio je Čanak.

Ključne riječi

Komentara 102

Avatar Chicha
Chicha
21:26 23.12.2010.

23.12.2010. u 11:26h bosut1 je napisao/la: Canak im je dobro rekao,ali sta vrijedi govoriti krelcima kojima su Mladic i Karadjic narodni heroji. ...................... Pa ne, nego su nam tudjman i gotovina??? Koji si ti mrmot!!!!!!!

PO
porezni.obveznik
09:34 23.12.2010.

ajde sipa, ne seri. posteni ljudi se srame zlocina koji su pocinjeni navodno u njihovo ime. ko da malo Srba place samo nad mrtvim Srbima, a za Srebrenicu i Vukovar ih boli kita.

OB
-obrisani-
22:04 23.12.2010.

fiumana od koga je opkupirana . Pa vi Amere smatrate oslobodioce, kao što ste 1941 Hitlera smatrali oslobodiocem. Jadan narod koji okupatore smatraju za svoje oslobodioce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije