Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Masakr u Kairu'

Muslimansko bratstvo: Policija je ubila 50-ak Morsijevih pristaša!

Egipat
Reuters/PIXSELL
08.07.2013.
u 16:48

Glasnogovornik Muslimanskog bratstva Mohamed Mohamed Ibrahim El-Betagy je incident opisao kao "masakr" tijekom jutarnje molitve. Izvještaji govore i da je ozlijeđeno preko tisuću ljudi.

Egipatsko Muslimansko bratstvo tvrdi kako je policija ubila njihovih 50-ak pristaša tijekom jutarnje molitve, piše BBC. Informacije koje stižu iz raznih medija govore i o tisuću ozljeđenih. Novi, privremeni predsjednik države Adly Mansour pozvao je na smirivanje situacije.

Pristaše svrgnutog predsjednika Muhameda Morsija sukobile su se sa sigurnosnim snagama na ulicama Kaira, dok se prijelazno vodstvo države pokušava dogovoriti o novom premijeru.

Aktivisti Morsijevog Muslimanskog bratstva tvrde da je policija upala na njihov mirni prosvjed sjedenjem kojim su tražili povratak Morsija na funkciju s koje je skinut vojnim pučem prošlog tjedna.

Glasnogovornik Muslimanskog bratstva Mohamed Mohamed Ibrahim El-Betagy je incident opisao kao "masakr" tijekom jutarnje molitve, dok su vojnici objavili da su "teroristi" pokušavali provaliti u vojarnu.

>>Egipatska vojska ima hotele, vrtiće, tvornice, stadione i željeznicu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije