Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
engleska ministrica

Muslimanska barunica obrušila se na antireligijske trendove

'Conservative Party co-chairman Baroness Warsi steps up to open the first session of the Conservative Party Conference at Manchester Central, Manchester. Photo: Press Association/Pixsell'
'Stefan RousseauPress Association'
15.02.2012.
u 08:00

Provode diktaturu nad vjernicima, društvo sve više nalikuje na totalitarni režim

Sa sve većim gušenjem sloboda, Britaniju preuzimaju militantni sekularisti, poručit će u srijedu na susretu s papom Benediktom XVI. u Vatikanu barunica Sayeeda Warsi, jedina muslimanska članica Cameronove vlade.

– Vjera i religija imaju svoje mjesto u javnom životu, no nažalost, vjera je sve češće marginalizirana i zapostavljena. Militantni sekularisti uzimaju sve više utjecaja, a to se vidi na nizu primjera. Od činjenice da se vjerska obilježja više ne smiju javno isticati u javnim zgradama do sve češćih zabrana gradnje minareta. Društvo sve više nalikuje na totalitarni režim – napisala je ova ministrica u Daily Telegraphu.

Idioti nisu većina

Ako netko ima pravo izreći ovakav stav, onda je to upravo ova četrdesetjednogodišnja političarka pakistanskih korijena. Upravo ona se tijekom svoje političke karijere vrlo često borila za sekularizam, a kao muslimanska političarka vadila je “vruće krumpire iz vatre” u svakom škakljivijem slučaju koji se ticao odnosa muslimana s ostalim članovima britanskog društva. Kao izaslanica britanske vlade još je 2007. išla u Sudan, u Karthum, kako bi pokušala utjecati na tamošnje pravosuđe da oslobode Gillian Gibbons, nastavnicu u tamošnjoj engleskoj školi koja je uhićena jer je svojim učenicama dopustila da plišanog medvjedića nazovu imenom Muhamed. Prva je muslimanska političarka u Britaniji koja je poduprla angažman britanske vojske u Afganistanu i Iraku, zbog čega je na sebe navukla mržnju radikalnog dijela islamskih vjernika na otoku. Tijekom obilaska Lutona muslimani su je zasuli jajima optužujući je da nije prava muslimanka te da podržava pogibiju vjernika u Afganistanu.

– Ovo su idioti koji ne predstavljaju većinu islamskih vjernika u Britaniji – izjavila je tada Warsi koju je radikalni islamski propovjednik A. Choudary proglasio ciljem napada “svakog pravog muslimanskog vjernika”.

Obljetnica odnosa

Barunica Warsi, koja je nenasljednu plemićku titulu dobila 2007. upravo zbog jačanja kohezije između različitih vjerskih skupina u Britaniji, predvodi izaslanstvo britanske vlade u Rimu koje će obilježiti tridesetu obljetnicu ponovne uspostave diplomatskih odnosa između Velike Britanije i Vatikana. Njezin govor neće se odnositi samo na muslimane, već na vjernike svih religija, a dolazi samo nekoliko dana nakon što je britanski vrhovni sud zabranio vijećnicima gradskih skupština odlazak na molitvu u vrijeme zasjedanja, ali i nedugo nakon zabrane isticanja kršćanskih simbola u javnim zgradama.

– Kršćanstvo je vitalni dio života na Otoku i ne možete ga izbrisati iz povijesti naše nacije. Samo tolerancija među vjerama jamči napredak društva – zaključuje ova britanska ministrica.

Komentara 4

KR
Kristina123
10:09 15.02.2012.

Ma što ona želi u Velikoj Britaniji se smiju moliti izvan džamija po ulicama, a ona se žali kako su vjernici zapostavljeni, svašta..

OS
osobaB
10:23 15.02.2012.

\"Despite the best efforts of church leaders and politicians to convince us that religion is still an important part of our national life, these results demonstrate that it is largely irrelevant, even to those who still label themselves Christian. Whenn it comes to belief, practice or even the most elementary knowledge of the Bible, it is clear that faith is a spent force in the UK, and it is time our policy-makers woke up to that reality and stopped trying to impose beliefs on society that society itself has largely rejected. In the past, there have often been attempts to use the Christian figure in the Census to justify basing policy on the claim that faith is important to the British people. This time, any attempt to do so will clearly be inexcusable.\" -- prof. Richard Dawkins http://richarddawkins.net/articles/644941-rdfrs-uk-ipsos-mori-poll-1-how-religious-are-uk-christians http://richarddawkins.net/articles/644942-rdfrs-uk-ipsos-mori-poll-2-uk-christians-oppose-special-influence-for-religion-in-public-policy

Avatar LargoWinch
LargoWinch
10:52 15.02.2012.

15.02.2012. u 10:23h osobaB je napisao/la: \"Despite the best efforts of church leaders and politicians to convince us that religion is still an important part of our national life, these results demonstrate that it is largely irrelevant, even to those who still label themselves Christian.... ------------------------------------------------------------------------ Tipičan uvod u raspravu sa ateistom. Dawkins je iskreni ateista i bez obzira na doktorsko zvanje, smatram da je bolji sagovrnik po pitanju religije običan stanovnik ostrva. Domaćica iz Brightona, naprimjer. Ništa gore nego kada vjernike o vjeri podučava ateista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije