Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'graknulo je kao bom

Muškarac i žena teško ozlijeđeni u eksploziji plina u Varaždinu

eksplozija u varaždinu (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
31.07.2013.
u 11:47

Žena je zadobila opekline trećeg stupnja po glavi, licu i šakama i bori se za život u zagrebačkoj bolnici u Draškovićevoj ulici. Muškarac zasad stabilno

U žestokoj eksploziji plina koja se dogodila noćas u stanu u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu teško su ozlijeđeni 50-godišnji muškarac i 47-godišnja žena. I dok je žena zadobila opekline trećeg stupnja opasne po život, zbog čega je već prebačena na Odjel za opekline u zagrebačku bolnicu u Draškovićevoj ulici, muškarčevo je stanje zasad stabilno.

– Oboje imaju duboke dermalne opekline zbog čega će biti potrebno uzgajati i presađivati kožu, no žena je opečena po glavi, licu i šakama, zbog čega je trebalo hitno reagirati – rekao nam je šef kirurgije u varaždinskoj Općoj bolnici Denis Grgurović. Dodao je da će tijekom dana i ozlijeđeni muškarac najvjerojatnije biti prebačen u Zagreb.

Prema zasad neslužbenim podacima eksplodirao je plin koji je zbog neispravnog ventila curio iz plinske boce, a eksploziju je navodno oko četiri sata ujutro prouzročio jedan od nevjenčanih supružnika kada je išao na WC i upalio svjetlo.

– Plinska boca ne može eksplodirati sama od sebe, no očito je iscurila velika količina plina koji je tako koncentriran postao lako eksplozivan – rekao je glasnogovornik varaždinske policije Matko Murić i dodao kako se okolnosti ovog događaja ipak još utvrđuju i kako će točan razlog eksplozije biti poznat nakon očevida koji je još u tijeku.

Snažna eksplozija na noge je digla cijelo susjedstvo.

– Grunulo je kao bomba. U prvi mah zaista sam to pomislio – ispričao nam je susjed s trećeg kata koji je, kaže, u noći kao i brojni drugi susjedi izašao pred zgradu kako bi vidio što se događa.

– Policija i vatrogasci uskoro su stigli, a susjede su nam sve povezane odveli u kola Hitne pomoći – kazao je susjed koji kaže da tako nešto još nije doživio te da je još u šoku.  

>> Plin kroz kanalizaciju ušao u kuću i eksplodirao, žena se bori za život

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije