Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAŠNO!

FOTO Strava u Splitu: Muškarac uhićen jer je držao par vukova i zlostavljao 67 pasa

29.03.2024.
u 08:39

Obavljenim očevidom veterinarska inspekcija je utvrdila da se na lokaciji u Splitu nalazi ukupno 69 životinja, 61 odrasli pas, šest štenaca i dva vuka, te je u tijeku postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i daljnje poduzimanje mjera sukladno zakonskim propisima.

Muškarac (64) je uhićen pod sumnjom da je posjedovao par vukova koji su zaštićena vrsta, a istodobno je držao ukupno 67 pasa različitih pasmina koje je zanemarivao, navodi priopćenje Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Doveden je u službene prostorije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

"U četvrtak, 27. ožujka 2024.godine policijski službenici uhitili su 64-godišnjeg muškarca koji je doveden u službene prostorije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. U događaj je uključena veterinarska inspekcija Državnog inspektorata, koja obavlja inspekcijski nadzor i poduzima mjere iz svoje nadležnosti.

Obavljenim očevidom veterinarska inspekcija je utvrdila da se na lokaciji u Splitu nalazi ukupno 69 životinja, 61 odrasli pas, šest štenaca i dva vuka, te je u tijeku postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i daljnje poduzimanje mjera sukladno zakonskim propisima. U sklopu kriminalističkog istraživanja na temelju naloga suda obavljena je pretraga stana, vozila i prostora. O događaju je također obaviješteno i Ministarstvo poljoprivrede.

FOTO Mjesto na kojem su držane životinje

Foto: PU splitsko dalmatinska

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 64-godišnjak na području grada Splita suprotno čl.153 st.3. Zakona o zaštiti prirode posjedovao dva vuka, mužjaka i ženku koji su strogo zaštićena vrsta sukladno Pravilniku o strogo zaštićenim vrstama i od neutvrđenog datuma do 27. ožujka držao ukupno 67 pasa različitih pasmina, koje je zanemarivao s obzirom na njihovo zdravlje, smještaj, te im je ograničavao kretanje na način da im je uzrokovao bol, patnju i ozlijede, čime je ostvario obilježja kaznenih djela uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti i ubijanja ili mučenja životinja.

Nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu 64-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku", stoji u priopćenju.

VIDEO Treći dan potrage za nestalom djevojčicom Dankom, policija kopa teren, stigao i bager

Komentara 8

Avatar gusjenica
gusjenica
09:01 29.03.2024.

Strašnije od ovoga je to da do sada to nije znala ni jedna nadležna institucija. Pa koliko godina on ovo radi ?

TO
Toronto20
08:48 29.03.2024.

Ono sto mene najvise zanima je sta taj covjek kaze zasto to radi.To nikad ne saznamo.

MA
MarasG
08:59 29.03.2024.

Pitam se da li taj lik może se smatrati pripadnikom ljudske sorte?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije