Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odnio 40.000 kuna

Muškarac u crvenoj majici ukrao je novac za malenu Stephanie

Stephanie Milda
Filip Brala/PIXSELL
19.09.2012.
u 12:29

Nije ovo prvi slučaj u kojemu se zlorabila humanitarna akcija za Stephanie Milda. Prije nekoliko dana prijavljene su dvije žene koje su u Sukošanu po kućama navodno skupljale novac za 5-godišnjakinju

Policija intenzivno traga za lopovom koji je u utorak oko 17 sati iz restorana u Ulici Franka Lisice u Zadru ukrao torbicu s nekoliko desetaka tisuća kuna, donacijama prikupljenima u velikoj humanitarnoj akciji koja je pokrenuta u Zadru za pomoć teško bolesnoj petogodišnjoj djevojčici Stephanie Milda.

>>U Zadru ukradeno 40.000 kn donacija za malu Stephanie (5)!

Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, rekao nam je kako su obavljeni određeni razgovori koji bi mogli pomoći u istrazi te da je podnesena kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja. Naglasio je i da zakon predviđa olakotne okolnosti u slučaju da lopov sam vrati novac, ali o tome odlučuje Državno odvjetništvo.

Podsjetimo, u pojasnoj torbici koju je Ivica Milda, otac malene Stephanie, zaboravio na stolici u restoranu bilo je oko 40.000 kuna prikupljenih za liječenje bolesne djevojčice. Roditelji i organizatori velikog koncerta koji će se večeras održati u Sportskom centru na Višnjiku sumnjaju da je novac uzeo muškarac u crvenoj majici te napominju da ovo nije prvi slučaj u kojemu se zlorabila humanitarna akcija za Stephanie Milda. Naime, prije nekoliko dana prijavili su dvije žene koje su u Sukošanu po kućama navodno skupljale novac za obitelj Milda.

Stephanie Milda boluje od teške bolesti mozga, Arnold-Chairi malformacije, i 27. rujna trebala bi otputovati u Chicago na operaciju koja stoji milijun i pol kuna, a do jučer je prikupljeno oko 700.000 kuna. Roditelji malene Stephanie ističu da su izgubili svaku nadu da će im se javiti netko iz Hrvatskog zavoda za osiguranje jer je do odlaska u SAD ostalo još vrlo malo vremena.

– Mi putujemo sljedeći utorak, preko vikenda oni ne rade i ne vjerujemo da će se nešto promijeniti u tih nekoliko radnih dana – kažu zabrinuti roditelji.

Novac za obitelj Milda može se uplatiti na žiro-račun u Erste banci 2402006-1031262160 s pozivom na broj 3102360581 i naznakom za Stephanie Milda. Za uplate iz inozemstva potrebno je napisati Croatia, S.W.I.F.T CODE ESBCHR22, IBAN HR8924020063102360581

Komentara 14

Avatar pupoljak
pupoljak
12:43 19.09.2012.

Za ovakve giljotina treba, bez suda.

HE
HEBOS
12:57 19.09.2012.

Sad će sigurno optužiti HDZ ili Sanadera. Danas je samo to interesantno, a narod i tak ništa ne kuži.

AU
austria
12:42 19.09.2012.

Sanader je osmislio, Rončević je odvezao kamionom plijen, a pljačkao je Polančec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije