Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15 sati opsade

Okončana drama u Splitu! Priveden muškarac koji je pucao

split (1)
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell
1/17
27.06.2013.
u 18:03

Drama u Splitu je okončana. Bogdan Perović koji je pucao s balkona i bio zabarikadiran u svom stanu cijeli dan, uhićen je

Nakon skoro punih 15 sati opsade i pregovora policija je u petak rano ujutro, desetak minuta nakon pet sati, ušla u stan Bogdana Perovića (60) i uhitila ga. Očito se odlučivši za taktiku iscrpljivanja, policajci su lako svladali čovjeka koji je od četvrtka u 15.30 terorizirao cijelu Washingtonovu ulicu u Splitu, koja je s okolnim uličicama bila sasvim blokirana cijelo vrijeme opsade. Odmah je priveden u policijsku postaju, gdje će biti ispitan.

Uhićeni Perović je oko ponoći izišao na balkon i ispalio više hitaca u zrak. Nešto poslije ponoći 60-godišnji Bogdan Perović ponovo je pucao iz svog stana u splitskoj Washingtonovoj ulici u kojem je zabarikadiran od 15.30 nakon što je ispalio nekoliko hitaca nakon svađe sa susjedom.

Kako nas je izvijestila glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske Ana Ćepić, nakon što je satima odbijao bilo kakav kontakt s policajcima koji su blokirali cijelu mirnu četvrt na Gripama, izašao je nakratko na balkon stana u prizemlju, ponovo ispalio nekoliko hitaca iz pištolja i potom se vratio u kuću. U novoj pucnjavi nitko nije ozlijeđen, niti je pričinjena ikakva materijalna šteta.

Perović ni u jednom trenutku nije reagirao na brojne pozive da se preda, čak ni kad je pred zgradu u Washingtonovoj 2 stigao jedan od njegovih poznanika i pokušao ga navabiti da izađe i preda se. Nešto prije 20 sati na mjesto događaja stigla su dva kombija puna specijalaca s fantomkama, koji su se rasporedili oko zgrade zabarikadiranog muškarca. Oko 21.30 sati policija je došla u ulaz zgrade.

Kako smo doznali od susjeda 60-godišnjak godinama živi u Splitu, a podrijetlom je iz Nikšića. Priča je počela još u srijedu kada je Perović gurnuo dijete jednog susjeda, koje zbog straha roditeljima nije odmah reklo što se dogodilo. Kada je djetetov otac napokon doznao za incident, krenuo je k Peroviću i verbalno su se sukobili, nakon čega je Perović otišao u svoj stan, uzeo pištolj i ispalio dva ili tri hica. Nakon toga se zabarikadirao u svom stanu u prizemlju zgrade u Washingtonovoj 2.

Odmah nasuprot toj zgradi nalazi se dječji vrtić, iz kojeg je policija evakuirala djecu po koju roditelji još nisu bili došli.

Perović je otprije poznat po incidentima, doznajemo od susjeda. Prije otprilike šest godina bolesnu je majku zatočio u stanu, zbog čega je također intervenirala policija. Poslije toga izazvao je incident u poštanskom uredu jer pri preuzimanju novca nije htio pokazati osobnu iskaznicu zbog čega se posvadio i naguravao.

>> Tučnjava više muškaraca završila s dva hica ispaljena u zrak na ulici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije