Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odmor na jadranu

Murdoch na Twitteru: Jedrim i plivam u Hrvatskoj

rupert murdoch
AFP/PIXSELL
Autori: ba/VLM, tri/VLM, tli/VLM
18.06.2012.
u 13:34

"Veličanstveno jedrenje i vrlo hladno plivanje u Hrvatskoj. Veliko uzbuđenje večeras ako pobijede na Euru. Vraćam se na posao za dva dana"

Novinski magnat Rupert Murdoch upravo je u Hrvatskoj, a vijest je sam objavio na Twitteru.

"Veličanstveno jedrenje i vrlo hladno plivanje u Hrvatskoj. Veliko uzbuđenje večeras ako pobijede na Euru. Vraćam se na posao za dva dana", tvitao je Murdoch danas oko 13 sati, ne otkrivši gdje se točno u Hrvatskoj nalazi.

Vijest je izazvala zanimanje domaćih tviteraša. Neki su mu zaželjeli dobrodošlicu - što iskrenu, što ironičnu - a neki mu se i izravno obratili s pitanjem gdje se točno nalazi.

Murdoch je medijski mogul u čijem je vlasništvu drugi po veličini medijski konglomerat News Corporation, koji pak u svome vlasništvu ima oko 800 tvrtki u više od 50 zemalja, čiju vrijednost Forbes procjenjuje na iznos veći od 8,3 milijardi dolara.

Među poznatim su tvrtkama konglomerata Twentieth Century Fox, HarperCollins, My Space i Wall Street Journal. Također, u njegovu vlasništvu bio je i kontroverzni News of the World koji je ugašen zbog afere prisluškivanja slavnih osoba. Uz bivšu glavnu urednicu News Internationala Rebekah Brooks, na suđenju za hakiranje glasovne pošte svjedočile su i mnogobrojne utjecajne osobe iz britanskog javnog života, ali i istaknuti političari među kojima su se našli i bivši premijeri Gordon Brown i Tony Blair.

Postupak je okončan nagodbom te je Murdoch pristao isplatiti odštete žrtvama prisluškivanja. Njih je ukupno 36, a poznato je da se na popisu ''oštećenih'' nalaze glumac Jude Law, nogometaš Ashley Cole i bivši zamjenik premijera John Prescott. Visina nagodbe nije objavljena u javnosti.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
14:47 18.06.2012.

Hrvatska, raj za bjelosvjetske hohšaplere

BO
boeing777
15:49 18.06.2012.

da ga neće onaj poduzetnik s gliserom zgazit

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
17:46 18.06.2012.

Hm Kako momak izgleda, ne čini mi se da je u stanju ni hodati, a kamoli plivati ili jedriti. Ali da može medijski sje bati kog god hoće, e to je nakaznost kontrole medija i svijesti mase.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije