Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krivotvorena adresa

MUP upozorava: Ne otvarajte mailove od lažne Porezne uprave!

porez
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
23.12.2011.
u 15:52

U e-mailu se nudi povrat poreza poreznim obveznicima te se traže podaci o kreditnim karticama

Ministarstvo unutarnjih poslova upozorava građane da ne otvaraju e-mailove koje dobiju s adrese povrat@porezna-uprava.hr te da ne dostavljaju podatke koje pošiljatelj traži jer su u kontaktu s Ministarstvom financija utvrdili da se radi o krivotvorenoj adresi, odnosno da Ministarstvo financija nije pošiljatelj te obavijesti.

MUP je izvijestio da je zaprimio više upita zabrinutih građana koji su naveli da su na svoje e-mail adrese dobili obavijesti od pošiljatelja koji se predstavlja kao Porezna uprava i primateljima tvrdi da imaju pravo na 857,88 kuna povrata poreza.

U e-mailu se nudi povrat poreza poreznim obveznicima te se traže podaci o kreditnim karticama. U privitku e-maila nalazi se obrazac koji pošiljatelj šalje uz zahtjeve da ga građani popune svojim osobnim podacima, između ostalog i podacima o tekućem računu.

Ključne riječi

Komentara 15

MY
mycropht
16:19 23.12.2011.

Dakle \"www.porezna-uprava.hr\" je ispravna adresa Porezne uprave, a \"povrat@porezna-uprava.hr\"? Vrlo zanimljivo. :)

SA
sargu123
17:16 23.12.2011.

Dobio sam taj mail. Traže PIN kartice !?!? Svašta ! Ako uhvate pošiljatelja trebaju mu prste polomit tako slijedeći mail tipka nosom !

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
16:16 23.12.2011.

Po pismenosti mi se čini da je pošiljatelj upravo naše dično Ministarstvo RH. Valjda su ostavili čistačicu da dovrši njihov posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije