Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne smije biti u stranci

MUP raspisao natječaj za glavnog ravnatelja policije

Marko Srdarević
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
02.08.2017.
u 11:55

Kandidati ne smiju biti članovi političke stranke, moraju imati osobnu dostojnost za obavljanje policijske službe, te biti psihički i tjelesno zdravstveno sposobni

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) raspisalo je javni natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja policije na vrijeme od pet godina, budući da je prethodnog ravnatelja Marka Srdarevića Vlada razriješila te dužnosti na njegov zahtjev.

Uz ispunjavanje općih zakonskih uvjeta, kandidati za glavnog ravnatelja policije trebaju zadovoljiti i stručne i posebne uvjete.

Od njih se traži završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna sprema, najmanje 15 godina radnog iskustva u policijskim poslovima, od kojih najmanje 10 godina na mjestu rukovodećeg policijskog službenika, položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje glavni policijski savjetnik.

Kandidati ne smiju biti članovi političke stranke, moraju imati osobnu dostojnost za obavljanje policijske službe, te biti psihički i tjelesno zdravstveno sposobni.

Javni natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja policije provodi komisija koju imenuje ministar unutarnjih poslova, u ovom slučaju ministar Davor Božinović.

Komisija utvrđuje popis kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete te ih poziva na razgovor (intervju) radi utvrđivanja njihovih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te dosadašnjih rezultata rada koji će provesti ministar unutarnjih poslova ili osoba koju on ovlasti.

Na temelju rezultata razgovora (intervjua), ministar će predložiti Vladi kandidata/kinju za imenovanje, na vrijeme od pet godina, stoji u javnom natječaju objavljenom u Narodnim novinama.

Srdarević je na dužnosti glavnog ravnatelja policije proveo manje od godine dana, a mediji za njega tvrde da je bio osoba od apsolutnog povjerenja Vlahe Orepića, bivšeg Mostovog ministra unutarnjih poslova.

Vlada koja je u četvrtak razriješila Srdarevića, privremenim glavnim ravnateljem policije imenovala je Dražena Viteza.

Komentara 3

SS
sokac sa drave
13:04 02.08.2017.

Sada cemo vidjeti dali Hrvatska konacno krece u pravom pravcu jednakosti svih Hrvata.Ako bude opet njihov iz kamenjara onda se i dalje nastavlja okupacija istih na stetu Hrvata.Praksa glavnih u vojsci i policiji dovela nas je da se polako ali sigurno gledamo preko nisana.

GV
golub Vaso
12:32 02.08.2017.

piše li da treba imati člansku ili se to podrazumijeva

PU
Pukovnik
12:26 02.08.2017.

'Ndrangheta trazi Consigliere-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije