Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liječe ga

Mubarak osuđen na doživotni zatvor, pozlilo mu

hosni mubarak (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/4
02.06.2012.
u 10:15

Optužbe za korupciju protiv Mubaraka i njegova dva sina sud je odbacio

Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak (84) proglašen je krivim za udruživanje za ubijanje prosvjednika u  Arpaskom proljeću, piše BBC

Sud u Kairu odlučio je Mubaraka kazniti doživotnim zatvorom. Suđenje je trajalo deset mjeseci, a Mubaraku je prijetila i smrtna kazna. Poslije izricanja presude prebačen je zatvor Tora na izdržavanje kazne. Malo nakon dolaska, Mubaraku je pozlilo i liječnička pomoć pružena mu je u helikopteru. 

Uz njega, optužen je bio i njegov bivši ministar unutarnjih poslova Habibs al-Adlys te četvorica suradnika. Teretilo ih se da su naredili policiji da pucaju u demonstrante. Mubarakove su snage pogibile oko 850 osoba.

Sva šestorica porricala su krivnju.  

Mubarak je bio izložen i posebnim optužbama za zloporabu položaja i ovlasti, zajedno sa sinovima Alaaom i Gamalom. Sud je te optužbe odbacio. 

 

Ključne riječi

Komentara 12

TO
tomaivan
11:41 02.06.2012.

kakvi su ovo nepismeni članci ? mubarakove su snage POGIBILE 850 osoba ?

TO
Toni50
12:10 02.06.2012.

Kao vidimo realno i pošteno odsuđeno nikome ništa se posebno ne događa i nije produžena zapadnjačka taktika prema predsjednicima "likvidacije putem komandosa te svečani pokop bacanjem u more "da nitko nevidi ništa" ili vješanje Huseina ili ubijanjem Gadafija i večimim djelom familije sa unucima ! Ovdje je netko bio svjestan Mubarak je bivši prijatelj Amerike i pod njihovom zaštitomi tako se mora "pošteno" po uputama suditi .

VI
viga
11:17 02.06.2012.

prosvjednika??????????? a zakaj je unda bus stori poslav vojsku u san francisko i los adjelos-zakaj nije "pregovarao" sa crncima dok sus e zdiglji, vuzigalji i unistovalji????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije