Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia Airlines

Mrsić pokušava spriječiti štrajk letačkog osoblja

'09.07.2010., Buzin, Zagreb - Strajk pilota i stjuardesa Croatia Airlinesa ispred upravne zgrade.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
13.05.2013.
u 11:00

Kao minimalni opseg poslovanja određeno je mnogo letova. A to puno govori o pravu radnika na štrajk

Piloti, stjuardese i zemaljsko osoblje Croatije Airlinesa trebali bi sutra, kako su najavili, stupiti u štrajk. No, Vlada će ih ipak pokušati odgovoriti od te sindikalne akcije danas, za kada je zakazan sastanak u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava. Na tom sastanku će uz Miranda Mrsića sudjelovati predstavnici sindikata i uprave CA te Ministarstva prometa. U Hrvatskom sindikatu prometnih pilota kažu da je otkazivanje štrajka moguće u svakom trenutku ako se ispune njihovi uvjeti, a to je zadržavanje prava po starom kolektivnom ugovoru.

No, ako do štrajka i dođe, neće ipak biti većih poremećaja u redu letenja. – Prema arbitražnoj odluci iz 2010. kao minimalni opseg poslovanja određeno je mnogo letova. A to je apsurdna odluka i puno govori o pravu radnika na štrajk – kaže potpredsjednik Izvršnog odbora HSPP-a Tomislav Gradišar.

Tako bi za štrajka moralo raditi oko 60 pilota, dok će ih stotinjak imati pravo štrajkati. Gradišar kaže da je sindikatima cilj da ne dođe do štrajka jer on znači troškove za kompaniju koje će onda opet platiti radnici. No, od svojih zahtjeva ne žele odustati.

Iako iz Vlade stižu deklarativne potpore upravi CA, njezina pozicija ipak nije potpuno sigurna i ne otklanja se mogućnost smjenjivanja predsjednika uprave Krešimira Kučka i člana uprave Zlatka Širca. Pogotovu zbog odluke o 42 otkaza stjuardesama koje su bile na bolovanju.

>>Zdrava krila: Oni imaju plan za Croatiju Airlines

>>Piloti i stjuardese od utorka u štrajku, avioni neće poletjeti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije