Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mrsić ga branio

Sindikati razočarani što sjednici GSV-a nije nazočio Milanović

GSV
Vlada RH
12.07.2012.
u 22:47

Za ponedjeljak je dogovoren sastanak u Ministarstvu gospodarstva s predstavnicima sindikata i stožera Diokija.

Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća, održanoj u Banskim dvorima, Vlada, Hrvatska udruga poslodavaca i sindikalne središnjice - razgovarali su o stanju i budućnosti socijalnog dijaloga, problematici tvrtke Dioki, te o Nacrtu konačnog prijedloga Zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje.

Predsjednik GSV-a Krešimir Sever istaknuo je nakon sjednice da su sindikati i poslodavci, nezadovoljni stanjem socijalnog dijaloga, zatražili da se tome posveti posebna točka u dnevnom redu. Izrazio je i nezadovoljstvo što sjednici GSV-a danas nije nazočio predsjednik Vlade.

- Kad je riječ o Diokiju, to je nešto oko čega smo tražili zajednički nazivnik. Cijene se napori koje Vlada i sindikati čine da se pomogne Diokiju, kazao je Sever. 

Za ponedjeljak je dogovoren sastanak u Ministarstvu gospodarstva s predstavnicima sindikata i stožera Diokija.

- Poslodavci podržavaju zaključak GSV-a sa željom da se problem Diokija riješi čim prije i na najbolji mogući način, kazao je predstavnik HUP-a Ivan Miloloža.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić branio je premijera kazavši kako nije bilo predviđeno da Zoran Milanović prisustvuje ovoj sjednici GSV-a.

- Predsjednik Vlade već se sastao i s predstavnicima sindikata i s predstavnicima poslodavaca, što će činiti i ubuduće kada bude vrijeme i mjesto, Ono o čemu smo htjeli razgovarati u vezi sa socijalnim dijalogom, nažalost, zbog bojkota i HUP-a i sindikata nismo imali priliku. Izložili smo naše viđenje socijalnog partnerstva, sve što smo učinili da se ono unaprijedi, ali nažalost nismo čuli drugu stranu, rekao je Mrsić.

- Danas smo socijalnim partnerima predstavili sve ono što je Vlada dosad učinila da se razriješi pitanje Diokija, jer pitanje Diokija je pitanje vlasničke strukture, a država nije vlasnik i ne može intervenirati na način na koji to može činiti u tvrtkama u državnom vlasništvu. Vlada je maksimalnim naporima pokušala pronaći investitora koji bi pokrenuo proizvodnju i pokušava naći najbolji način za zbrinjavanje radnika i za daljnji pravac Diokija. Radimo maksimalne napore da održimo proizvodnju i spasimo radna mjesta, zaključio je ministar .

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
07:20 13.07.2012.

Uhhhh, kakav naslov. Čovjek bi trebao biti na jutarnjoj misi, iza toga bi trebao biti s nekim zato što mu se digao, pa onda...., pa onda..., kao da nema drugih ljudi odgovornih za taj dio posla. Smiješno.

DO
doktorica
07:43 13.07.2012.

treba vama jedan pošteni gazda koji će vas natjerati da radite,a ne da "sindikališete".....

OB
-obrisani-
23:36 12.07.2012.

samo je jedan način da se spasi dioki....ali to košta...cca 120 mil$

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije