Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mršić: Briga mi je Podravka, a ne oni uhvaćeni s prstima u pekmezu

zvonimir mršić
Josip Maljak
21.10.2009.
u 12:35

Podravka je bez uprave i s krnjim Nadzornim odborom, a što će biti s ljudima koji su danas privedeni, koji su Podravku doveli u ovo stanje, neka odluči Državno odvjetništvo i policija - poručio je Mršić novinarima u Saboru.

Briga mi je Podravka, a ne ljudi koji su uhvaćeni s prstima u pekmezu. Ne zanima me što će biti s uhićenima za malverzacije u koprivničkoj Podravki ni s ostalima odgovornima za štetu nanesenoj toj kompaniji, nego me brine što će biti s Podravkom i njezinim zaposlenicima - izjavio je gradonačelnik Koprivnice i SDP-ov zastupnik Zvonimir Mršić te pozvao sve one koji su znali za malverzacije, a nisu ništa učinili, kao i one koji su stvorili uvjete za te nezakonitosti da odstupe.

- Podravka je bez uprave i s krnjim Nadzornim odborom, a što će biti s ljudima koji su danas privedeni, koji su Podravku doveli u ovo stanje, neka odluči Državno odvjetništvo i policija - poručio je Mršić novinarima u Saboru.

- Neka Vlada imenuje krizni menadžment koji bi konsolidirao stanje u Podravki te zaustavio negativne procese i pokušao sanirati materijalnu i nematerijalnu štetu koja je toj kompaniji nanesena lošim i nezakonitim poslovanjem uprave.

 

Odgovorni su i oni koji se prave da nisu ništa znali. Ovo nije moglo proći bez zaštite i pokroviteljstva politike i političara - tvrdi Mršić.

- Nije na meni da tražim nečiju ostavku. To je pitanje moralnog čina - kazao je Mršić upitan misli li da je u malverzacije u Podravki umiješan potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec.

- Zanima me samo kako će se upravljati Podravkom, da radnici imaju što raditi i da primaju plaću. Podravka nije poslovala kako treba, jer se uprava brinula samo o tome kako novcem iz Podravke doći do vlasništva nad tom kompanijom. Ne treba nam uprava koja radi samo za sebe - zaključio je prvi čovjek Koprivnice.

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

AB
abendblatt
12:53 21.10.2009.

Mrle, objasni ti javnosti kako je prosla malverzacija sa Podravkinim odmaralistem u Pirovcu, tu si ti duboko gurnuo prste u pekmez, pod cijim pokroviteljstvom?

WE
webber17
14:46 21.10.2009.

sdp je sranka u raspadu...nekada druga stranka u hrvatskoj danas je postala predmet sprdnje i ismijavanja

SA
Santiago
14:51 21.10.2009.

Treba sve detaljno ispitati a onda krenuti sa određenim mjerama, ova vlada na čelu sa jedrankom kosor je pokazala da ne gleda na stranačku ili neku drugu pripadnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije