Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OBJAVE SNIMKE

Bujanec: To je lažni video preuzet s Vučićevog tabloida

Zadar: Nastavljeno su?enje Velimiru Bujancu u privatnoj tužbi Ranka Ostoji?a
Marko Mrkonjic/PIXSELL
13.04.2024.
u 20:00

Bujanec tvrdi da osoba na spomenutom videu nije on, da se radi o osobi koja se češlja na drugi način te da sumnja da se radi o montaži uz pomoć umjetne inteligencije.

Društvenim mrežama kruži snimka na kojoj je muškarac nalik voditelju "Bujice" Velimiru Bujancu. Na snimci se može vidjeti kako muška osoba nešto smršće u društvu ženskih osoba. 

Televizijski voditelj za Nacional je kazao da se radi o o evidentnom pokušaju podvale i kompromitacije. Tvrdi da osoba na spomenutom videu nije on, da se radi o osobi koja se češlja na drugi način te da sumnja da se radi o montaži uz pomoć umjetne inteligencije, a sada se očitovao o snimci te njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"OČITOVANJE BUJICE: HVALA NA BESPLATNOJ “REKLAMI”, POVEĆANOJ GLEDANOSTI I POTVRDI DA SMO VRLO BITNI, ALI… Slijede kaznene prijave protiv (ne)poznatih počinitelja i milijunske tužbe protiv medija koji šire montiranu snimku i lažni video preuzet s Vučićevog tabloida, objavljen na lažnom X-profilu!
#nebomletešišmišiivrane
#aljesokozanjihprevisoko

Zbog objave montirane video-snimke, s ciljem pokušaja kompromitacije urednika i voditelja Bujice – tri dana prije parlamentarnih izbora - čiji su naručitelji najvjerojatnije u Hrvatskoj, a kreatori, i izvršitelji, s obzirom na izvor koji je snimku proširio - u tzv. RS i/li Srbiji, Velimir Bujanec angažirao je odvjetnički tim na čijem je čelu odvjetnik Mario Medak.
 
Sukladno pravnim savjetima gospodina Medaka, slobodni smo izvijestiti javnost o sljedećem:
 
Tjednik Nacional jedini je tražio izjavu o medijskoj podvali s elementima više kaznenih djela protiv urednika Bujice te objavio njegov odgovor iz kojeg se jasno vidi da je umontiran u video i da je riječ o lažnoj snimci, uz uporabu posebnih programa.
 
Urednik Bujice o svemu je izvijestio nadležne unutar sigurnosnog sustava RH,  s obzirom na to da je već i Nacional konstatirao kako je snimka objavljena na LAŽNOM PROFILU platforme X, registriranom prije nekoliko dana. Montirani sadržaj preuzeo je jedan Vučićev tabloid, a server koji bi trebao “prikriti” podvalu, po informacijama profesionalaca, nalazi se u Vijetnamu i/li Hong Kongu.
 
Lažna snimka iz srbijanskog tabloida plasirana je na adrese nekoliko portala u RH, a preuzeli su je i drugi – od kojih su sada mnogi suočeni s tužbama.
 
Ispod objave sporne snimke označene su i tzv. Rijeke pravde, a činjenica je da voditelj Bujice u kampanji neskriveno podupire Domovinski pokret, što sigurno smeta i eksponentima tzv. srpskog ‘sveta’ unutar aktualne vlasti u RH. Iako je očita intencija naručitelja, autora i montažera ovog deep fakea, bila naštetiti Bujici i DP-u svega tri dana prije izbora, luzeri nisu ni svjesni da su ovakvim nedjelom potaknuli i one neodlučne, koji možda nisu planirali izaći na izbore – da sada to učine i 17. travnja dokažu da LABRADOR 2 u modernoj Hrvatskoj državni - ne prolazi!
 
Zanimljivo je da medijski mainstream već godinama nije pokazivao interes za zlodjela koja je činio jedan filmski redatelj, a kamo li empatiju prema njegovim žrtvama, dok u ovom slučaju udar ide na na novinara koji namjerava objaviti mučne detalje iz skandala povezanog s filmskim miljenikom aktualnih političkih elita – i to je javno najavio.
 
Zbog svega navedenog odvjetnik Mario Medak podnijet će kaznene prijave nadležnim institucijama RH, a medije koji su snimku objavili – bez ograda i sugerirali netočno da je eventualno “autentična” - upozoravamo da je uklone i isprave netočne informacije ili će biti predmetom sudskih tužbi.
#bujicatim🇭🇷
 
P.S. OVO NAM ODVJETNICI NISU AUTORIZIRALI: Urednik Bujice likuje nad činjenicom da je svega nekoliko dana prije vrlo važnih izbora za Hrvatski državni sabor, postao glavnom temom naslovnica većine portala u državi! Pa, jel’ fakat Bujica toliko bitna📺

HVALA DUŠMANIMA NA BESPLATNOJ “REKLAMI”: NEK’ SE PIŠE - PA MAKAR I DOBRO!
#ljututravunaljuturanu #nemapredaje"

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio u nigdje, a drugi je naš najveći ponos

Zadar: Nastavljeno su?enje Velimiru Bujancu u privatnoj tužbi Ranka Ostoji?a
1/17
Ključne riječi

Komentara 6

IV
ivica.vranjic
09:08 14.04.2024.

Da nije Mića Šmrčić?

PE
Petarpan1108
21:33 14.04.2024.

Pa naravno da je lazna...JA sam tamo bio, a od Bujanca ni B...tako da prestanite lagat!!! Uostalom, bilo je dobro...i opet ce!

22
224
12:28 14.04.2024.

Ako može Mile-Milova zašto ajmo malo napakirati i i Velimiru....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije