Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzbuna na tržištu
Povratak na članak

Možemo proizvesti dovoljno jaja, no trgovci ih radije uvoze

Na domaćem tržištu sve je manje domaćih jaja, nije da ih ne možemo proizvesti dovoljno, nego nam se i ne isplati, tvrde proizvođači

Komentari 23

Avatar pendreck
pendreck
23:50 22.10.2016.

Kad sam negdje na selu uvijek kupujem od lokalnih OPGova, Samo od sretnih koka koje hodaju po dvoristu. Jaje po kunu ili 1,2...

VL
Avatar patkovic
patkovic
23:07 22.10.2016.

ko je pristao na te promjene kaveza treba na sud , kao za korist kokošaka a ono da uništi domaće proizvođače

VL
PE
PeroJoso
23:46 22.10.2016.

ukratko trgovacka mafija, sto ce reci : ujeo vuk magare, sve po starom, nitko im nista ne moze i politika sve se radi kako bi takvi ljigavci bili jos bogatiji i kako bi im se zakoni jos vise prilagodili naustrb seljaka, a ti Narode pati.

VL
CR
crnaguja1950
07:04 23.10.2016.

braća piva.....pa ti valjda uvoze sve živo,ne znam ima li u njihovoj industriji išta hrvatsko?uglavnom,neka mojih kokica doma,hranit ću ja njih i dalje "skupim" kukuruzom,ali barem šetaju slobodno po vrtu.....tu i tamo koju mazne lisica ali Bože moj,to je sve prirodno.a na žalost,ljudi su prisiljeni kupovati smeće iz uvoza jer je jeftino.

VL
FI
filipsbilliard
02:33 23.10.2016.

super je EU. uvozimo jeftinu hranu a izvozimo jeftinu radnu snagu. hehe. 😎

VL
MS
Mala_siva_stanica
10:22 23.10.2016.

Uvijek sam za kupovinu HR proizvoda ali samo ako je cijena do 5% visa od uvoznih proizvoda!

VL
BU
buck
03:17 23.10.2016.

Povećati porez na uvozne proizvode koji su konkurencija domaćim proizvodima I problem riješen preko noći a domaći porizvodjaći mogu povećat proizvodnju i povećat profit treba apelirat na Vladu ili raspisat referendum ako mare za malog čovjeka kad treba dobit glasove treba da se pobrinu za te iste glasače u protivnom neka idu tražit glasove kod tih istih uvoznika

VL
HO
hope
06:15 23.10.2016.

OK sada tolusic vidi sto mu mora biti prvi potez ..otkup jaja samo od domacih proizvodjaca,onemuguciti uvoz dok sve nase koke nisu ispraznile guzu

VL
AE
aesentia
09:15 23.10.2016.

Ima li ijedan proizvod koji je Hrvatu isplativo proizvoditi? Svaki dan se čuje da nešto što je sasvim isplativo svugdje drugo na svijetu nama nije isplativo, od jaja, jabuka, mlijeka, mesa, odjeće, kišobrana... Kako je Kinezu isplativo proizvesti upaljač, dostaviti ga preko pola svijeta i prodavati za 3 kune?

VL
PO
portugisac
11:35 23.10.2016.

Mi iz EU uzimamo samo onu praksu i zakone koji nama odgovaraju. Kao prvo što se tiće poticaja to je živi cirkus i lopovluk. Kod životinja se poticaji daju na proizvedenu količinu mesa, mlijeka, jaja i ostalo. Ne koliko imaš nesilica već koliko jaja proizvedeš a isto je tako sa mlijekom i mesom. Naj gore je u poljoprivredi gdje u zadnje vrijeme cvijeta kriminal po pitanju poticaja. Poticaji se ne daju po količini proizvodnje žitarica već po površini zemljišta. Poticaj se pokupi a zemlje ostaju neobrađene. Znam nekoliko slučajeva gdje su vlasnici oranica i po 20 jutara dali drugima da koriste to zemljište a oni ubiru poticaj. Hoće li netko stati tome na kraj. Samo po količini proizvodnje.

VL
PE
Pemac49
09:41 23.10.2016.

Vama u vecernjaku saljem tople pozdrave --Uzeli ste nedozvoljene rjeci --- hahanas jezik dozvoljava sve a sto vas mozak to nemoze da preradi je druga strana medalje!

VL
Avatar el.danchi
el.danchi
11:59 23.10.2016.

zabraniti promet jaja iz baterijskog uzgoja. OPG koji ima koke vani prodaje jaja po 1 do 1.5kn. Jaja Hrvatica su po 1.5 do 2 kn. Dobrom organizacijom ( pomognutom od vlasti) te bi cijene opstale i za krajnjeg potrošača i problem riješen

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
14:43 23.10.2016.

Sreći vjerodomoljubnog naroda nema kraja, jer je oslobodjen zamornog, dosadnog i ponekada opasnog rada u industriji ili poljoprivredi. Sve što mu treba dovozi se iz inozemstva, a plaća našim turističkim devizama. Ove su nekada zaavršavale u tamnici naroda, a naši seljaci su se mučili uzgajajući prasice, teliće i piliće. Sada buvši trudbenici (radnici i seljaci) su slobodni od bilo kakvog rada i mogu uživati u putovanjima ili vjerodomoljubnim igrama bez konca kraja, a kada ogladne na dispoziciji im je toplo varivo iz Caritasovih kazana ili kruh iz kartona solidarnosti, a po potrebi i delikatese iz kontejnera. Onima kojima sve ove dobrote nisu dovoljne poželimo sretan put u bijeli svijet , u potrazi trbuhom za pogačom.

VL
Avatar KIopp
KIopp
07:44 23.10.2016.

Najviše me nervira kad mi netko kaže: Kupujmo hrvatsko! Pa prodaji mi hrvatsko pa ću kupovat.

VL
Avatar pendreck
pendreck
12:33 23.10.2016.

Znate li kako su skupa eko jaja sretnih koka na njemackim trzistu? Ima i tvrtci koja pravi pokretna kucice s ogradom za koke, tako da se moze seliti okolo po livadama. Imaju posla preko glave... Pogooglajte pojam huehnermobil.de... Nacdam se da sad nekog sprijecim odlazku u Irsku ili Njemacku... i da se obogati s time

VL
Avatar Olujni
Olujni
22:48 22.10.2016.

Znači pravi Hrvat treba plaćati domaća jaja i po 18 kn da bi nekonkuretni(čitaj nesposobni)hvatski seljak bio bogat i zadovoljan?!.....Ma da ne bi!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.