Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nisam vidjela izlaz....'
Povratak na članak

Može se i 'obrnuto': Vratila se iz Njemačke i u Hrvatskoj ostvarila svoj poduzetnički san

Nakon ljetne sezone, gazda ih više nije trebao pa ih je jednostavno prebacio kod drugoga gdje je bilo još gore, a prijava je ponovno izostala. Nakon razgovora sa šefovima, Maja i njen dečko izbačeni su na ulicu

Komentari 4

RA
Rad
22:29 07.12.2016.

Staro je pravilo da se nikad u Njemačkoj ne zapošljavaš kod Hrvata koji jedva čekaju naivce iz Hrvatske da ga iskoriste, mizerno plate, a zadnji dio plaće nikad ne isplate. Konkretno mislim na Stuttgart gdje neznam ni jednog koji me nije iskoristio ili probao iskoristit. A sve neki loši đaci koji nisu niti probali studirat, loši i lijeni radnici, nekorektni ljudi koji nisu mogli napravit karijeru u RH pa su morali u gastarbajtere, a sad tamo pokušavaju s nekim firmama. Ne govorim o ljudima koji rade npr u Mercedesu i imaju neku svoju poziciju

VL
T1
t111
23:03 07.12.2016.

Ljudi, prije nego dodjete u njemacku, naucite minimum jezika i trazite njemackog poslodavca. Balkanci ce vas redom prevariti (cast iznimkama).

VL
NO
nomadin
22:04 07.12.2016.

Naravno,ko ce koga nego svoj svoga!-oduvijek je bilo tako.Ovdje ima na stotine iz svih nacija koje dovode svoje ljude,obecavaju im kule i gradove,ali samo zlo donose.Ne znam kako ih nisu vec kaznili,jer rad na crno je veliki problem.Zalosno je da su tako mladi to sve prosli sa svojim domacim,neka im bude sretno u zivotu.

VL
TZ
tibold.zvonimir
06:59 08.12.2016.

kad bi naša ministarstva bila malo ažurnija, te odgovarala na upite o uvjetima otvaranja obrta, sigurno bi bilo više povratnika.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.