Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pentagon

"Možda već sad na svojim rukama imate krv mladog vojnika"

Wikileaks Robert Gates
Ilustracija M. Ambruš-Kiš
30.07.2010.
u 09:07

Za pretraživanja objavljenih dokumenata na WikiLeaksu otkriveno je da su u nekima objavljena imena Afganistanaca koji daju informacije američkim vojnicima.

Najviši dužnosnici američke administracije izrazili su ljutnju zbog objave na WikiLeaksu povjerljivih vojnih podataka o ratu u Afganistanu, javlja BBC. Ministar obrane Robert Gates je vidno ljutit rekao da je riječ o kršenju sigurnosnih propisa velikih razmjera koje bi moglo ugroziti živote američkih vojnika, njihovih saveznika i doušnika Afganistanaca.

Dodao je da će ovaj incident primorati američku vojsku da izvrši reviziju načina na koji dijeli obavještajne podatke s jedinicama na bojištu.

Načelnik američkoga združenog stožera admiral Mike Mullen bio je još žešći. 

– Gospodin Assange (vlasnik WikiLeaksa) može reći što god želi o općem dobru za koje misli da on i njegov izvor rade. Ali istina je da možda već na svojim rukama imaju krv nekoga mladog vojnika ili afganistanske obitelji.

Naime, za pretraživanja objavljenih dokumenata u Pentagonu otkriveno je da su u nekima objavljena imena Afganistanaca koji daju informacije američkim vojnicima.

To je ponukalo talibane da ekspresno objave kako će odrubiti glavu svakom doušniku čije je ime objavljeno u dokumentima.

Ključne riječi

Komentara 278

OB
-obrisani-
00:22 31.07.2010.

jel zna netko od vas onu: \"igrale se balije, nasred zemlje bosnije, sitno kolo do kola, čulo se do zagreba?\"

OB
-obrisani-
00:24 31.07.2010.

iznopede, a baš sam ti odlučio dozvoliti da mi poližeš međicu između testisa i anusa...

OB
-obrisani-
21:09 30.07.2010.

ma naravno svatko moze imati svoje vidjenje neke situacije baz da mu mi kacimo etikete ali iz nekog neobjasnjivog razloga htio sam se malo na temi zadrzati i komentirati je i naglasiti sve je to ljudski tko zna gdje se Riznica nalio ko deva pa melje gluposti Za to je vec netko drugi zaduzen, pa neka objasnjava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije