Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teška nesreća

Motociklist prestizao kamper pa se zabio u njega

motociklist sletio s ceste (1)
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
02.10.2012.
u 11:54

Nijemac je poželio skrenuti lijevo na ugibalište u mjestu Križac nedaleko od Karlobaga.

Vozeći Jadranskom magistralom iz smjera Zadra jučer oko 12.50 sati u kamper Volkswagen njemačkih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji Nijemac, zabio se 52-godišnji Slovenac.

Nijemac je poželio skrenuti lijevo na ugibalište u mjestu Križac nedaleko od Karlobaga, no u tom trenutku krenuo ga je prestizati Slovenac na motociklu Honda te se zabio u kamper.

Slovenac je u nesreći lakše, a njegova suputnica na motociklu, 49-godišnja Slovenka teško ozlijeđena.

Vozaču motocikla slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ključne riječi

Komentara 9

GO
Gospon
12:45 02.10.2012.

byker?

MO
modovisisajteMaraschino
13:19 02.10.2012.

@suludisumar da da svi moramo paziti na pametne "bykere" koji pretjecu gdje zele i kako hoce.. a da malo oni paze na prometna pravila? ako vozilo skrece lijevo ne postoji pravilo da mora propustati vozilo koje ga pretjece vec vozilo koje nailazi mora usporiti i zaustaviti se dok vozilo koje skrece ne obavi tu radnju... njemac je sigurno kriv sto vozi po pravilima pa mora paziti na "balkanski" nacin voznje,,,, ovih 8 koji ti je lajkalo sigurno su buduci donatori organa kao i ti ako sami izmisljate prometna pravila...

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:12 02.10.2012.

Hm Ne bi se štel mešati ali kako sam i sam byker moram reči. Ako su išli iz Zadra, a nijemac je poželio skrenuti na ugibalište na suprotnoj strani ceste, zašto nije provjerio da li ga netko pretiče? Po tekstuu bi se dalo zaključiti da, ako je poželio skrenuti ulijevo preko drugog kolnika, tu postoji isprekidana crta, dakle, ovaj s motorom ga je smio preticati, a ako postoji započeto preticanje, nema skretanja dok ovaj ne prođe. A kaznenu zaradio samo motociklist. Ovi turisti opasni su po život, jer uvijek u zadnji čas rade neku radnju i to bez da gledaju, pa ako si na dva kotača, ili gledaš, il si mrtav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije