Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMI SU FINANCIRALI

Most je kampanju za izbore završio s manjkom

11.09.2016., Zagreb - Docek izbornih rezultata u stozeru Mosta nezavisnih lista u Matis Absolut Loungeu. Obracanje Boze Petrova celnika Mosta nakon objave rezultata DIP-a. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/6
20.10.2016.
u 13:33

Most ostvareni manjak ne treba brinuti, jer će samo za naknadu troškova izborne promidžbe od države za 13 zastupnika dobiti 1,8 milijuna kuna od 20,4 milijuna koliko je ukupno osigurano za naknade.

Most nezavisnih lista je kampanju za prijevremene parlamentarne izbore zaključio s manjkom od 86 tisuća kuna, financirao ju je vlastitim sredstvima, a od donatora je dobio 21 tisuću kuna, pokazuje završni financijski izvještaj koji je stranka javno objavila.

 Most je na kampanju potrošio 2,157 milijuna kuna, a uprihodovao 2,071 milijuna, s tim da je samo 21 tisuću dobio od šest donatora. Samo dvoje 'mostovaca', sada saborski zastupnici Ivana Ninčević Lesandrić i Robert Podolnjak, stranci su donirali po tisuću, odnosno 5.940 kuna.

 Most je na izbore izašao u 11 izbornih jedinca, na predstavljanje kandidata najviše je potrošio u V. (215.000 kuna) i X. (192.000 kuna) jedinici koje su nosili Tomislav Panenić i Božo Petrov, najmanje u I. (41.3000 kuna) i II. (42.600 kuna) jedinici gdje su prvi na listama bili Vlaho Orepić i Slaven Dobrović.

 Po do sada dostupnim financijskim izvještajima, Most prednjači po izbornim troškovima, no za konačan sud treba pričekati da svoja izvješća objave HDZ i Narodna koalicija, Živi zid te Koalicija za premijera Milana Bandića. Krajnji rok do kojega to moraju učiniti je srijeda, 26. listopada do ponoći.

 Cjelovita financijska izvješća već je objavio veći broj izbornih sudionika, a po njima iza Mosta po troškovima slijede IDS (965 tisuća kuna), koalicija HDSSB-a i Konzervativaca (840 tisuća), pa Laburisti (676 tisuća), SDSS (443 tisuće) te ostali

Most ostvareni manjak ne treba brinuti, jer će samo za naknadu troškova izborne promidžbe od države za 13 zastupnika dobiti 1,8 milijuna kuna od 20,4 milijuna koliko je ukupno osigurano za naknade.

>> Stranke će umjesto 57 dobiti 51 milijun kuna iz proračuna za 2016.

>> HDZ dobio 2,6 milijuna kuna donacija, na kampanju potrošeno gotovo 3 milijuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije