Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNANSTVENICI I DUŽNOSNICI

Moskva uvela sankcije britanskim državljanima: ‘Prisiljeni smo na ovaj potez jer raspirujete rat!‘

Russian President Putin chairs a meeting via video link in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/4
12.02.2024.
u 16:48

"Prisiljeni smo ustvrditi da rusofobno nabrušeni britanski predstavnici ne prezaju od pokušaja diskreditiranja ustavnog sustava i društveno-političkih procesa u našoj zemlji", priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Rusija je u ponedjeljak uvela sankcije protiv 18 britanskih državljana, uključujući niz poznatih povjesničara i stručnjaka za Rusiju zbog, kako je Moskva rekla, pokušaja demoniziranja Rusije i raspirivanja rata u Ukrajini. "Prisiljeni smo ustvrditi da rusofobno nabrušeni britanski predstavnici ne prezaju od pokušaja diskreditiranja ustavnog sustava i društveno-političkih procesa u našoj zemlji", priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

"Takozvani trustovi mozgova koji djeluju na temelju najvećih britanskih i zapadnih obrazovnih institucija daju značajan doprinos subverzivnom radu Londona u smjeru Rusije", dodaje se.

Ministarstvo je objavilo uvođenje osobnih sankcija protiv  zamjenika britanskog ministra obrane Jamesa Cartlidgea, zamjenice savjetnika za nacionalnu sigurnost Sarah Macintosh i dužnosnika zaduženog za upravljanje britanskim podmornicama Simona Asquitha.

POVEZANI ČLANCI: 

Sankcije su uvedene i Stuartu Peachu, posebnom izaslaniku britanskog premijera za Zapadni Balkan, kao i lordovima Danu Hannanu i Michaelu Ashcroftu. Rusko je ministarstvo objavilo i uvođenje sankcija povjesničarima Orlandu Figesu, Normanu Daviesu, Timothyju Gartonu Ashu, Robnu Johnsonu i Davidu Abulafiai te stručnjacima poput Roya Allisona s Oxforda, Graemea Robertsona sa Sveučilišta Sjeverna Karolina, Caldera Waltona s Harvarda i Jamsea Sherra iz talinskog Međunarodnog centra za obranu i sigurnost.

VIDEO: Je li ovo najteži posao na svijetu? U sibirskom brodogradilištu rade na -60C

Komentara 3

NE
nemanatrag
05:52 13.02.2024.

Prekinute osvajački rat pa sankcije nećete trebati uvoditi.

DU
Deleted user
20:09 12.02.2024.

ja bi to napravio puno prije isto i sa australijom . kuda god je anglosaxonska noga stupila domicilno stanovnistvo je unisteno i dovedeno do ruba egzistencije, prirodna bogatstva oduzeta i uspostavljeno privatno vlasnistvo kao vrhunac neotudjivosti. ko god to ne vidi ili je anglosaxonac ili to zeli postati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije