Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLANIRA SE NAPAD?

Moskva i Kijev se međusobno optužuju za mogući napad na nuklearnu elektranu Zaporižju

FILE PHOTO: A view shows the Zaporizhzhia Nuclear Power Plant
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/3
05.07.2023.
u 03:00

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je rekao da je upozorio je francuskog kolegu Emmanuela Macrona na "opasne provokacije" Rusije oko nuklearne elektrane

Moskva i Kijev međusobno se optužuju da planiraju skori napad na nuklearnu elektranu Zaporižju na jugu Ukrajine. Ukrajinske oružane snage mogle bi pokušati napasti elektranu već u srijedu navečer, koristeći projektile i dronove, upozorio je u utorak na državnoj televiziji Renat Karča, savjetnik čelnika ruske agencije za atomsku energiju, Rosenergoatoma.

Ukrajinski glavni stožer, zauzvrat, napisao je u svome dnevnom izvješću da su ruske snage navodno postavile eksplozivne naprave na krov elektrane. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je rekao da je upozorio je francuskog kolegu Emmanuela Macrona na "opasne provokacije" Rusije oko nuklearne elektrane.

VEZANI ČLANCI: 

Eksplozivni uređaji su prikačeni na krovove trećeg i četvrtog reaktora, no vjerojatno bez namjere da oštete same reaktore, rečeno je u izvješću ukrajinskog stožera.

Ukrajina neće prekršiti pravila međunarodnog zakona, naglasilo je vojno vodstvo u Kijevu. To je, međutim, upravo ono za što Karča optužuje Ukrajince. Karča tvrdi da Kijev ne samo da planira granatiranje nuklearne elektrane, nego također i bacanje bombe s nuklearnim otpadom. Nije bilo dokaza koji potkrjepljuju ove tvrdnje.

VIDEO Brutalno napadnuta ruska novinarka Jelena Milašina

Komentara 4

DU
Deleted user
06:27 05.07.2023.

Jasno je da rusija gubi rat i da će pokušati uništiti elektranu kao i branu nedavno no ipak ima mnogo rusa koji imaju morala i čast i oglušit će se na putinovu naredbu.

CM
Crni_moj
05:33 05.07.2023.

Pa Rusi su zauzeli tu elektranu još prošle godine. Kako sada da izvedu napad na istu. Ili je ovaj rat čudan ili se pišu bedastoće.

BL
Baja_legenda
06:20 05.07.2023.

Ova prpoaganda postaje toliko smijesna a tuzna je do bola!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije