Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALEKE OBALE

Morski pas napao i ubio turista: Scenu je mogla vidjeti plaža prepuna ljudi

morski pas
Foto: Pixabay
1/3
20.02.2023.
u 10:47

Australski turist poginuo je na plaži francuskog pacifičkog arhipelaga Nova Caledonia nakon što ga je napao morski pas. Od teških ozljeda preminuo je na mjestu, a to nije prvi napad na istoj plaži ove godine

Morski pas ubio je 59-godišnjeg australskog turista nedaleko od prepune plaže kod Nove Caledonije, arhipelaga koji je dio francuskog pacifičkog teritorija. Napad se dogodio ove nedjelje. Žrtva je plivala oko 150 metara od plaže u glavnom gradu Nouméa kada ga je morski pas napao i nekoliko puta ugrizao. Na plažu, gdje ga je hitna služba pokušala spasiti, odnijele su ga dvije osobe koje su plovile nedaleko od mjesta gdje je napadnut. Imao je teške ozlijede po rukama i nogama i vjeruje se da je preminuo na mjestu, piše The Guardian.

Brojne osobe koje su tada bile na plaži južno od glavnog grada napad su mogle vidjeti. Kada je krenuo, mnoštvo je pobjeglo iz mora, a policija je evakuirala područje. Gradonačelnica Sonia Lagarde naredila je da se većina obližnjih plaža zatvori i pokrenula potragu za vrstama morskih pasa koji mogu nauditi ljudima. Korištenjem dronova otkrili su dvije takve jedinke koje obitavaju u području napada. Vlasti istražuju napad kako bi otkrile sve okolnosti s obzirom na to da se dogodio u području koje bi trebale nadzirati spasilačke ekipe.

Prošlog je mjeseca 49-godišnjaka na toj plaži napao i ozlijedio morski pas, a potom se isto ponovilo nekoliko dana kasnije s jednim surferom.

>> VIDEO: Pernar na putu za Zambiju: 'Dat ću sve od sebe da odradim svoju zadaću profesionalno'

Komentara 3

Avatar Cohen
Cohen
13:05 20.02.2023.

Pogrešno prevodite naziv zemlje. Nazive država i toponima koji su složene imenice treba ili prevesti u cijelosti na hrvatski (Nova Kaledonija) ili u cijelosti ostaviti na službenom jeziku zemlje, mjesta ( franc. Nouvelle-Calédonie) .

DU
Deleted user
16:40 20.02.2023.

što ćeč ti u njegovom moru

KA
kažemja
13:42 20.02.2023.

To nije prvi napad ove godine.Koliko moraš biti ograničen da se ideš kupati na mjesto gdje morski psi redovito napadaju ljude??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije