Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
braniteljska akcija

Moro: Na prosvjedu očekujemo više od 50.000 ljudi

mladen leovac
Goran Ferbežar/Pixsell
23.02.2011.
u 12:08

Demantiramo da se ograđujemo od izjava koje je u Grubišnom Polju izrekao Mladen Leovac. Naime, hakirana je stranica Braniteljske akcije te je s nje poslan lažni dopis u kojem je stajalo da se ograđujemo od Leovčeva istupa, kaže Moro.

Najoštrije demantiramo da se ograđujemo od izjava koje je u Grubišnom Polju izrekao Mladen Leovac. Leovac je tamo govorio uime Braniteljske akcije i stojimo iza svake riječi koju je izgovorio. Naime, u utorak 22. veljače hakirana je službena internetska stranica Braniteljske akcije te je s nje poslan lažni dopis u kojem je stajalo kako se ograđujemo od Leovčeva istupa na prosvjednom skupu u Grubišnom Polju. Napad na stranicu odmah smo prijavili policiji – kazao je Miro Moro, predstavnik Braniteljske akcije, inače branitelj 4. gardijske brigade.

– Braniteljska akcija nastala je kao revolt prema neaktivnosti raznih udruga koje su vezane za očuvanje digniteta Domovinskog rata te političkih stranaka koje nisu stale u zaštitu branitelja i svakog građanina Hrvatske. Ako to premijerka Kosor smatra zveckanjem oružjem i pozivom na rušenje zakonski izabrane vlasti oružanom pobunom, onda je jako u krivu. O povlaštenim mirovinama članova premijerka je izjavila da ih je ona dodijelila, a to je posve krivo jer je svaki član Braniteljske akcije svoju mirovinu zaradio časno i pošteno – uzvratio je Moro na optužbe premijerke Kosor da članovi Braniteljske akcije zveckaju oružjem te primaju nezaslužene mirovine kao i da pripadaju određenim političkim strankama.

Moro je ustvrdio da je Braniteljska akcija posve apolitična udruga, da se nisu "lijepili" ni uz koju stranku i političara.

– Ne želimo da se uz nas lijepi itko od političara – kazao je Moro.

Uz to, dodao je da su oni suorganizatori subotnjeg prosvjeda na Trgu bana Josipa Jelačića te da zbog opće situacije u zemlji očekuje da će se okupiti više od 50.000 ljudi. Pozvao je uz branitelje sve seljake, nezaposlene, ribare, đake i ostale građane da se pridruže prosvjedu.

Na kraju je kazao: – Neka Stanimirović ide tamo gdje mu je mjesto, a neka nam Purdu i Marića vrate kući.

Komentara 61

Avatar Piruška
Piruška
23:04 23.02.2011.

U subotu na trg po pravicu !

RI
ribarpalunko
19:08 23.02.2011.

Hrast na vlast!

OB
-obrisani-
14:38 23.02.2011.

Moro... jel ti Aldo bio šta u rodu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije