Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUZEO DUŽNOST

Mornar Borasu obećao pomoć, ali ne i novac

rektor
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/14
14.10.2014.
u 17:41

Rektor Boras najavio je poboljšanje bolonjskog sustava i suradnje s Ministarstvom obrazovanja

Dosadašnji rektor Zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš na prigodnoj je svečanosti u HNK, pred nekoliko stotina uzvanika, dužnost predao novom rektoru Damiru Borasu. Predavši mu lanac i žezlo, Bjeliš je rekao da bi sveučilišna zajednica trebala biti brža i odlučnija u jačanju sveučilišta. Rektor Boras najavio je poboljšanje bolonjskog sustava i suradnje s Ministarstvom obrazovanja.

Ministar Vedran Mornar novom je rektoru poželio uspjeh, ali kazao je, ne obećava i novac. Borasu je obećao da će mu pomoći da Sveučilište nađe način za stjecanje novca kroz akademsko poduzetništvo i “ekosustav malih start-up kompanija” koje bi punile proračun Sveučilišta, a jednom i proračun države.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

– Kao bivši i budući profesor, nadam se da vi nećete biti rektor kad se ja budem vratio na fakultet – kazao je predsjednik Ivo Josipović izražavajući time nadu da će dobiti još jedan predsjednički mandat. No, zaboravio je i da rektori imaju pravo na dva mandata.

>> 'Izmišljaju da će se promet zaustaviti zbog 600 uzvanika'

>> Damir Boras: Treba shvatiti da su obrazovanje i znanost investicija, a ne trošak

Komentara 3

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:16 14.10.2014.

Ovo me podsjeća na Bokassu u Središnjoj Afričkoj Republici. Narod gladuje, ali mora se ustoličiti cara u zlatu i luksuzu.

DP
Dioklecijanova palaca
08:16 15.10.2014.

KADA će konačno ravnatelji koji su davali nezakonite otkaze početi plaćati sudske troškove i odštete koje su Sudovi dosudili u korist radnika? Do danas je te troškove plaćalo ministarstvo prosvjete a ne bi trebalo. Onaj tko grešku napravi neka plati i odštetu.

T1
t111
23:52 14.10.2014.

boras je arogantan i bahat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije