Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

MORH šalje dva oklopna transportera na Kosovo

tenk
Arhivska fotografija
17.11.2009.
u 18:15

Hrvatska će poslati dva oklopna transportera u misiju Europske unije EULEX na Kosovu - rekao je državni tajnik u MORH-u, Pjer Šimunović, nakon današnjeg sastanka ministara obrane zemalja članica EU-a i kandidatskih zemalja u Bruxellesu.

BRUXELLES - Hrvatska će poslati dva oklopna transportera u misiju Europske unije EULEX na Kosovu - rekao je državni tajnik u MORH-u Pjer Šimunović nakon današnjeg sastanka ministara obrane zemalja članica EU-a i kandidatskih zemalja u Bruxellesu.

Transportere će MORH posuditi besplatno i bez posade, ali će za njih osigurati i naplatiti održavanje. U EULEX-u Hrvatska trenutačno sudjeluje s četiri policijska i jednim pravosudnim dužnosnikom. U NATO-voj misiji na Kosovu KFOR Hrvatska ima dva helikoptera i 20 vojnika.

Komentara 3

OB
-obrisani-
20:39 17.11.2009.

kakav je to posao kada daješ transportere bez posade? Odakle samo ideja za takvo nešto? Novinari bi bar mogli dati sliku transportera koje bar nije problem naći.

OB
-obrisani-
23:16 17.11.2009.

Pa takvi \"stručnjaci\" kao ti su i doveli do zaduženja od 40 mlrd€ između ostalog što su uništavali imovinu svojim odlukama poput ove. S obzirom na tvoj odgoj , inteligenciju i obrazovanje ne bi me iznenadilo da si na državnom koritu

RA
rackizel
08:50 18.11.2009.

Citat:MORH šalje dva oklopna transportera na Kosovo Kraj citata. Autor: SdP čak ne razlikuje tenk od transportera pa uz tekst šalje sliku svoje neukosti. Žalosno za Večernji list. Što se pak tiče transportera, nek ih šalju i tako ih nismomo mi izgradili. Za razliku od niskopodnih tramvaja čiju su gradnju platili građani Zagreba, a onda ih prodao predsjednički kandidat Milan Bandić. Glasom za njega moglo bi se dogoditi ne samo da iznajmimo, već i da prodamo cjelokupnu našu obranu, ne samo transportere. ujedno je to i slika onog što piše u ugovoru s nato-otan-om. Daj kad nam treba i što nam treba. Palti si sam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije