Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zoran milanović:

'Moramo znati kako je funkcionirao i kako se financirao HDZ'

zoran milanovic
Sanjin Strukić/Pixsell
19.07.2011.
u 14:24

Očekujem da će Sanader imati pravedno suđenje, kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

– Ova kampanja, nažalost, traje već dugo. Što spontano, što na ovaj način, dakle kroz sve afere koje se sad potpuno otkrivaju, što kroz ponašanje HDZ-a i njegovih čelnih ljudi. Prema tome nemoguće je te procese odvojiti. Nažalost, Hrvatska se puno više, već mjesecima, bavi kampanjom, a puno manje ili gotovo nimalo onim što naši duboki problemi jesu. To je zaduženost zemlje i stagnacija – rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirajući izručenje bivšeg premijera Ive Sanadera.

Na upit tko najviše može strahovati od povratka bivšeg premijera i očekuje li da će Sanader u Hrvatskoj imati pravedno suđenje, Milanović je rekao:

– Očekujem da će suđenje biti pravedno. Bio sam njegov otvoreni kritičar, katkad sam i sam zbog toga kritiziran. Hrvatska mora doznati kako je funkcionirao HDZ na čelu sa Sanaderom, njegovim zamjenicima i prvim pomoćnicima, kako su se financirane izborne kampanje, kako su od 2004. i 2005. naovamo financirane predsjedničke kampanje. Ovo je možda malo bolno i ružno sve skupa, možda je malo i reality show, ali to je nešto što Hrvatska mora znati.

Odgovarajući na upit kolika je politička odgovornost cijelog HDZ-a u ovom slučaju, Milanović je istaknuo da stranke odgovaraju politički, kazneno-pravno i građanski pravno te da "kada se načini šteta, onda tu štetu treba namiriti, a dugove vratiti". Zaključio je da "SDP sigurno nikada ne bi imao takvog predsjednika ni takve zamjenike predsjednika".

Ključne riječi

Komentara 178

RS
Ratnik-Svjetla
17:07 19.07.2011.

Apotekar, a zakaj ne mozes dobiti mrkvu u apoteki? Znas ili neznas?

OB
-obrisani-
17:56 19.07.2011.

To je zaduženost zemlje i stagnacija – rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirajući izručenje bivšeg premijera Ive Sanadera.

MA
matokan
14:53 19.07.2011.

Isto kao i Kastav koalicja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije