Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje premijera:

'Moramo smanjiti rasipničke rashode. Život na dug više nije održiv'

Zoran Milanović
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
22.04.2014.
u 13:30

- Ova ili druga Vlada, a vjerujem da ova, morat će napraviti promjene. Neću dozvoliti da pukne socijalna mreža - rekao je premijer Zoran Milanović.

- Naše odluke moraju značiti kako ćemo živjeti sutra. Ova ili druga Vlada, a vjerujem da ova, morat će napraviti promjene. Neću dozvoliti da pukne socijalna mreža - rekao je premijer Zoran Milanović u prigodi obilježavanja Dana županije Krapinsko-zagorske u Mariji Bistrici govoreći o prekomjernom zaduživanju Hrvatske.

Razveselilo ga je što ova županija ne troši više nego što ima pa je zaključio da je i stoga ovdje vidljiv napredak. Prekomjerno zaduživanje, kazao je, ne može se još dugo izdržati, već se može zaduživati samo na način koji će imati perspektivu, a suprotno tom načinu, kazao je, Hrvatska se zadužuje već više od 20 godina.

"Život na dug na ovakav hrvatski način nije više održiv"

- Ako Hrvatska želi biti neovisna o kreditorima i stvarati novu vrijednost, ali svjesno, a ne samo u pojedinim dijelovima, onda mora proizvoditi, a za to turizam, unatoč investicijama, nije dovoljan - kazao je Milanović.

- Život na dug na ovakav hrvatski način nije više održiv i mi ćemo se morati dogovoriti, ne kako povećati prihode proračuna, nego kako smanjiti neproduktivne i rasipničke rashode - kazao je premijer Milanović ustvrdivši da još uvijek postoji šansa da se izvučemo ako se ne bude i dalje nailazilo na zidove otpora za bilo koju malu reformu.

>>Hrvatska treba premijera, a ne Don Quijotea

>>Milanović: Godine gospodarskog rasta potrošene su na krive stvari

Komentara 28

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
13:44 22.04.2014.

trebalo im je više od pola mandata da dođu do tog zaključka?!? nema nam spasa...

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
14:18 22.04.2014.

"Smanjimo rashode!" reče poglavica i onda kupi novu garnituru službenih vozila.

KA
kafka
14:16 22.04.2014.

Zokijev dječji vrtić polako uči o elementarnim životnim spoznajama. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . Drugi puta - birajmo nekoga tko je barem iz vrtića izašao i naučio osnovne životne stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije