Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
norveški ubojica

Monstrumov manifest: Hrvati i Srbi više ne smiju ratovati

\'Norwegian Anders Behring Breivik, the man accused of a killing spree and bomb attack in Norway, sits in the rear of a vehicle as he is transported in a police convoy as he is leaving the courthouse
Foto: AFP/Pixsell
1/4
27.07.2011.
u 08:20

Norveški ubojica 
Andreas Breivik u svom 
se manifestu raspisao 
o Hrvatskoj koju 
je, kako sam tvrdi, 
jednom prilikom posjetio.

"HSP i HDSSB stranke su na koje bi trebalo računati u podizanju budućeg protuislamskog ustanka i borbe za protjerivanje muslimana iz Europe", napisao je norveški monstrum Andreas Breivik u svome 1593 stranice velikome manifestu. Ubojica, koji je zavio Norvešku u crno, značajan je dio svoje "političke platforme" posvetio Hrvatskoj koja se u manifestu spominje sedamdesetak puta, a svojedobno je, prema navodima iz njegova životopisa, i posjetio Lijepu Našu.

Rasistički dokument
"Hrvati i Srbi prva su slavenska plemena koja su došla na područje Balkana, pet stotina godina prije ijednog muslimana, a kada mi, konzervativci, napokon steknemo kontrolu u zapadnoj Europi, pomoći ćemo Srbiji i Hrvatskoj da napokon dođu do slobode. Pokrenut ćemo ovu križarsku vojnu ne da dobijemo nešto zauzvrat, već da zaštitimo kršćanstvo na istoku i pomognemo našoj braći i prijateljima. Ne činimo to zbog profita i zarade, već zbog časti, zato što bi i oni istu stvar napravili za nas. Hrvatska je već bila na udaru islamskih radikala kada je u Rijeci 1995. eksplodirala autobomba", kaže Breivik u manifestu, rasističkom i islamofobnom dokumentu koji je u međuvremenu uklonjen s interneta.

Za buduću takvu operaciju u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini Breivik je čak ustanovio i odlikovanje koje će biti dodjeljivano zaslužnim borcima.

"Medalja za službu pri oslobođenju Balkana, to je naziv odličja koje će se dodjeljivati zaslužnima za protjerivanje islama iz hrvatskih i srpskih okupiranih područja koja su sada poznata pod imenom Kosovo te Bosna i Hercegovina", stoji u Breivikovu manifestu.

Prema njegovim tvrdnjama, u tom "dokumentu" za podizanje općeg europskog ustanka protiv islama treba računati na potporu stranaka sa snažnim nacionalnim nabojem, a među stotinjak europskih organizacija, iz Hrvatske izdvaja HSP i HDSSB, navodeći u dokumentu njihove nazive na hrvatskom i engleskom jeziku, te adrese njihovih internetskih stranica. Kako kaže, nova, konzervativna Europa neće trpjeti međusobne ratove kršćana, već će sve snage biti usmjerene protiv islama.

Uporište islamskog zla
"Svako neprijateljstvo između dviju kršćanskih zemalja, kao što je bio nedavni rat između Hrvatske i Srbije, smatrat će se i neprijateljstvom protiv budućeg kršćanskog konzervativnog saveza Europe i bit će ozbiljno kažnjeno", tvrdi Breivik.

Koliko god taj masovni ubojica u svome manifestu pažnje posvetio Hrvatskoj, još se više bavi Srbijom a pogotovu Bosnom i Hercegovinom, koju vidi kao uporište "islamskog zla" na području Europe. Prema njegovim tvrdnjama, upravo zbog rata koji su, kako tvrdi, muslimani poveli protiv Srba i Hrvata, potomaka slavenskih plemena koji su na područje Balkana došli pet stotina godina prije ijednog muslimana, došlo je do bujanja islamskog fundamentalizma na području V. Britanije.

"Kada su na BBC-u vidjeli velike sukobe u srcu Europe i shvatili da Zapad neće reagirati silom već samo riječima, britanski su muslimani odlučili iskoristiti priliku."

"Sve muslimane skupiti i prebaciti u Albaniju, a odatle u Afriku i na Bliski istok"

“Promijenili su imena i otišli u BiH, gdje su počeli silom širiti vjeru”, piše Breivik. Kako tvrdi, upravo su tada prvi put zamijećeni džihadisti u Europi, a militantni islam počeo je na Starom kontinentu, kako kaže, poprimati goleme razmjere.

“Četveročlana britanska vojna patrola zaustavljena je blizu srednjobosanskog gradića Guča Gora. Zarobilo ih je pedesetak mudžahedina koji su izgledali kao da su podrijetlom iz sjeverne Afrike ili s Bliskog istoka. Imali su duge brade i kape kakve se nose u Afganistanu”, navodi Breivik u manifestu.

Rješenje u podjeli BiH
U opisu zločina koji su u posljednjih nekoliko stotina godina učinjeni na području Bosne i Hercegovine, Breivik u svome proglasu obilno citira i poznatog književnika Ivu Andrića, a očito mu je posebno prirasla srcu “Na Drini ćuprija”, knjiga iz koje citira Andrićev opis turskog danka u krvi, prizor kada su kršćanska djeca otimana majkama i odvođena u Tursku kako bi bila odgojena kao janjičari.

“Ovo djelo nije bez veze, za njega je Andrić dobio Nobelovu nagradu i moguće ga je naći u gotovo svakoj knjižnici na Zapadu. Sva žalost kršćana i teror koji su kroz stoljeća iskusili u Bosni i Hercegovini vjerno su opisani. Ipak, liberalni su zapadnjaci nedavno ‘uvodili demokraciju’ u Bosnu i Hercegovinu pa su djela ovog velikana zabranjena u školama”, tvrdi Breivik u proglasu. Prema ideji ovoga monstruma, tijekom budućeg rata za protjerivanje islama iz Europe pitanje muslimana treba riješiti imajući na umu sporazum iz Graza koji su 1993. potpisali Radovan Karadžić i Mate Boban.

Srbi mu prirasli srcu
“Srbiji treba pripasti od 60 do 70 posto područja koje se sada naziva Bosnom i Hercegovinom, dok će Hrvati dobiti od 30 do 40 posto teritorija, sukladno njihovoj zastupljenosti, kako je dogovoreno sporazumom iz Graza. Svi muslimani bit će skupljeni na jednom mjestu, a potom deportirani u jednu od luka u Albaniji.

To će biti tranzitna točka odakle ćemo ih brodovima poslati iz Europe, u Afriku ili na Bliski istok”, predlaže Breivik u svom političkom programu u kojemu je očito da su mu od Hrvata Srbi ipak puno više prirasli srcu. “Srbi su pravi vlasnici Bosne i Hercegovine, oni čine veliku većinu, oni su prvi tamo došli”, jedna je od Breivikovih “teza”.

Analitičari koji su vidjeli ovo “djelo” tvrde da to ipak nije samostalni rad norveškog luđaka, već da je dobar dio dokumenta prepisan iz manifesta Unabombera Teda Kazcynskog, koji je harao SAD-om sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Usto, pojavile su se informacije da je riječ o masonskoj operaciji velikih razmjera.

Komentara 253

OB
-obrisani-
19:25 27.07.2011.

huhhhh u tom slučaju povlačim riječ :))) samo da ne moram smišljati novi nick :):)

DE
derantamni
10:25 27.07.2011.

tapiros je napisao/la: Ljudi kao ovaj bolesnik blate krščanstvo. šta se ti isčuđavaš.....video čvek od nas

Avatar stravaxx
stravaxx
14:16 27.07.2011.

breivik je član HDZ-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije