Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLIZU KUĆE STRAVE

Monstrum Fritzl dobio dozvolu za izgradnju objekta Fritzl Towers

Fritzl
AFP
08.11.2010.
u 20:25

Gradonačelnik Katzengruber rekao je da nije bilo zakonske osnove za odbijanje zahtjeva koji je Fritzl podnio 2006., dvije godine prije nego što je otkriveno da je u podrumu godinama mučio svoju kćer

Austrijski monstrum Josef Fritzl, osuđen na doživotni zatvor zbog silovanja, incesta, porobljavanja i ubojstva iz nehaja, smješten u ustanovi za poremećene osobe, dobio je odobrenje za gradnju 13 kuća u nizu, jedne poslovne zgrade i podzemne garaže, piše list “Österreich“.

Fritzl je zahtjev podnio 2006., dvije godine prije nego što se doznalo za zatvor u podrumu njegove obiteljske kuće, a dozvolu za građevinski pothvat dobio je prošlog četvrtka. Bankrotirao je nedugo nakon što je osuđen u ožujku 2009.

Austrijski dnevnik piše da je lokalno stanovništvo Amstettena užasnuto postupkom nadležnih gradskih organa koji su Fritzlu, koji služi kaznu u donjoaustrijskom zatvoru Stein pokraj Kremsa, izdali dozvolu za gradnju toga stambeno-poslovnog objekta. Da ironija bude veća, mjesto gradnje planiranog objekta u Waidhofnerstrasse 68, koji će se zvati “Fritzl Towers“, udaljeno je tek 450 metara od podruma kuće u kojoj je Fritzl 24 godine držao zatočenu kćer te je za to vrijeme silovao, napravivši joj sedmero djece.

Fritzlovu 43-godišnju kćer Elisabeth, koja živi sa šestero preživjele djece u selu nedaleko od Amstettena, vijest o dozvoli za gradnju “Fritzl Towersa“ strašno je naljutila. Jednako su reagirala i dvojica susjeda, koji su već pokrenuli niz zakonskih akcija da bi promijenili odluku gradskog vijeća. “Ostakljena novogradnja narušava harmoničnu sliku dijela grada koji krase vile i obiteljske kuće. Zbog projekta bit će nam usto uskraćena svjetlost te slobodan prostor“, piše na prosvjednoj noti koju je potpisalo više desetaka susjeda.

Gradonačelnik Herbert Katzengruber, svjestan nezadovoljstva među stanovnicima, rekao je da nije bilo zakonske osnove za odbijanje Fritzlova zahtjeva. Nejasno je tko će profitirati od ovog projekta, Fritzl u stečaju, njegove žrtve ili ulagači.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
21:51 08.11.2010.

Ovaj monstrum je primjer neogranicene muske pohlepe.

OB
-obrisani-
16:02 09.11.2010.

nevjerovatno provokativno

MM
Mladen Miletić
17:27 09.11.2010.

Glupi narod koji nepozna zakon a vjeruje da se sudi i postupa svudakao na Balkanu. Putem politike te volje politike pod nazivom P prijatelji suda-ca koji donose sve presude.kako vidimo uskoro i doktoru Sanaderu ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije