Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi u Ateni

Molotovljevim koktelom u Ateni prosvjednici zapalili policajca

grčka (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/14
23.02.2011.
u 17:59

Glavni je razlog prosvjeda, kao i prošle godine, rezanje plaća i mirovina te povećanje poreza, kojima vlada u suradnji s EU i Međunarodnim monetarnim fondom pokušava spasiti Grčku od bankrota zbog duga većeg od 300 milijardi eura

Tri su policajca ozlijeđena, a dvadesetak je osoba policija privela u neredima koji su zahvatili glavni grad Grčke Atenu, prenose agencije. Petero ljudi uhićeno je kasnije. Jedan od trojice ozlijeđenih policajaca pogođen je Molotovljevim koktelom, vatru su ugasili njegovi kolege, a policijski motor u potpunosti je izgorio.

Sukobili su se na središnjem trgu Syntagma, gdje su prosvjednici policiju zasuli kamenjem i Molotovljevim koktelima, a snage reda uzvratile su suzavcem. Policija procjenjuje da je u prosvjedima sudjelovalo manje od dvadeset tisuća ljudi, dok sindikati koji su organizirali prosvjede tvrde da ih je bilo više od 60 tisuća.

Glavni je razlog prosvjeda, kao i prošle godine, rezanje plaća i mirovina te povećanje poreza, kojima vlada u suradnji s EU i Međunarodnim monetarnim fondom pokušava spasiti Grčku od bankrota zbog duga većeg od 300 milijardi eura.

Komentara 155

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
19:23 23.02.2011.

Ovi Grčki policajci imaju vrhunsku opremu na sebi.Mogu čak i gorjeti a da im nije ništa.Ne znam kako bi prošla naša policija u Grčkoj,jedan običan topovski udar petarde je policajcu Trokteru na utakmici izbilo oko u onoj poluzatvorenoj ishabanoj kacigi.

OB
-obrisani-
21:11 23.02.2011.

Stockholm opet brije po politici ali na krivom mjestu, a i ja ga žalim, mogao je danas biti bogat i uspješan političar, hehe a tu trkelja za badava, LMAO.

BS
blade_st
19:27 23.02.2011.

udri cigane...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije