Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O životu nakon smrti
Povratak na članak

Don Anton Šuljić: Molitva za pokojne nije nikakav hokus-pokus

Don Anton Šuljić o životu nakon smrti, raju i paklu

Komentari 30

DU
Deleted user
20:59 01.11.2014.

Šta me košta ponekad se sjetiti svojih predaka, dragih osoba ili nekoga bliskog i za njega izmoliti molitvu, obići mu grob ako se zna gdje je ili kroz misu zadušnicu podsjetiti i širi krug ljudi na njega. Više vremena provedem zaglupljujući se pred TV pa nitko oko toga ne vodi polemike.

VL
JO
JORGOVAN
18:30 01.11.2014.

Nevjerojatno....zasto se krscanstvo izjednacava s katolicanstvom? Jedno s drugim nema puno veze. Ovo sto ovaj priča je samo jos jedan dokaz tome. Da je kod katolika kao kod pravih kršćana jedini pravi autoritet živa božija riječ, Biblija, onda ne bii ovakovih gluposti bilo. I izmisljotina. Jer u Bibliji Kristova crkva je zajednica svetih, a sveti su oni koji prihvaćaju Krista otvorenog srca i uma i svojom voljom ga slijede i žive prema njegovom nauku. A kad bi, umjesto katekizama, dogmi i izmisljotina, tumacili ljudima otkrivenje npr. , onda bi svima bilo obznanjeno da uskrsnuće dolazi drugim Kristovim dolaskom, da se tada otvaraju knjige života, i da tek tada pravednici dobivaju vjecni zivot u novoj zemlji, a svi ostali bivaju baceni u ognjeno jezero. To je tzv. druga smrt. Obicaji koje su katolibani izmislili za uzimanje ljudima novaca, a koji nigdje u Bibliji nisu opisani, su apsurdni.

VL
Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
18:20 01.11.2014.

Meni zaista nije jasan smisao misa zadušnica odnosno molitva za pokojnike, molitvu za žive mogu shvatit, pa bi se reklo da ima osnove za vjernike. Čovjek je živio, umro i došao pred sud božji, gdje će mu se suditi, tako vjeruju vjernici. U čemu je smisao mise zadušnice za nekog tko je umro prije desetak godina? Na koji način uopće ta misa može utjecati na sud božji?

VL
ZE
zekoslavmrkva
17:51 01.11.2014.

Da malo cita bibliju saznao bi da je Isus rekao da se netreba molit za mrtve nego za zive ..

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
15:06 01.11.2014.

Don Šuljić kaže: "Čistilište bi bio proces u kojem se čovjek (duša) može konačno opredijeliti za ili protiv Boga." Za one koji nisu vjernici ove riječi mogu biti lijek za umirivanje savjesti jer po tome tjelesna smrt nije zadnja prigoda za odluku već ima vremena i nakon tjelesne smrti. Velika odgovornost je na onima koji ovako naučavaju jer što ako čovjek ima vremena za odluku samo za vrijeme ovoga života na Zemlji? Što ako nema nakon smrti nema više šanse? Razbojnik (ili još bolje jedan od zločinaca) na križu koji se pokajao za svoje grijehe Isus je rekao: "Zaista, kažem ti, danas ćeš još biti samnom u raju!" Još jednom da naglasim oni koji naučavaju o čistilištu imaju ogromnu odgovornost.

VL
Avatar commentator
commentator
13:13 01.11.2014.

Niti Isus, ni sveti Petar ni sveti Pavao i ako želimo (za one koji vole) ni Marija, nisu zapovjedili, savjetovali, rekli, ni na jednom mjestu da treba ili se može moliti za mrtvace. Jer Bog je Bog živih a ne mrtvih. Zato bi bilo bolje da vrijeme koje neki bacaju na nebulozne molitve za mrtve, da ga utroše da mole za sebe, za bližnje ili za neprijatelje (čitaj političare : ) Takozvana molitva za mrtve je izmišljotina jedne mamutske institucije koja je kroz stoljeća zahvaljujući tome, od siromaha a i drugih, dobivala svakakva dobra, svinje, zečeve, kokoši, vina i novaca, zauzvrat. I ako neko je ovdje na komentarima brz na minuse, neka se potrudi mi pronaći u Bibliji temelje za te molitve, i neka mi ne spomene samo jedan stih koji se nalazi u Makabejcima, i koji bi se možda mogao približiti tome, jer to nije dovoljno.

VL
NO
novigra
12:45 01.11.2014.

Don Anton Šuljić: Molitva za pokojne nije nikakav hokus-pokus --- pa nije, nego je dokaz da su hrvati mrtvi jos za zivota

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.