Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlazak i ulazak u RH

Modernizacija graničnih prijelaza Tovarnik, Županja i Gunja i prilagodba EU standardima

Granični prijelaz Bajakovo
ilustracija
28.10.2014.
u 14:16

Načelnik PU vukovarsko-srijemske, Miroslav Puž najavio je kako uskoro počinju radovi na izgradnji i modernizaciji cestovnih graničnih prijelaza Tovarnik, Županja i Gunja, a do kraja godine počinje i gradnja nove Policijske postaje Tovarnik i Prihvatnog tranzitnog centra za azilante u Tovarniku, a sve u svrhu prilagodbe s propisima i standardima EU.

Hrvatska vlada je svojim strateškim dokumentima, Akcijskim planom za integrirano upravljanje granicom Republike Hrvatske i Schengenskim akcijskim planom, preuzela obvezu osiguranja uvjeta za obavljanje granične kontrole sukladno Uredbi 562/2006 i dobroj praksi Europske unije.

- Akcijskim planom unaprjeđenja stanja na graničnim prijelazima i ispunjavanja obveza iz 24. Poglavlja u vezi pristupanja u Europsku uniju određene su lokacije graničnih prijelaza koje je potrebno uskladiti s potrebama za ekonomičnije i učinkovitije obavljanje granične kontrole na vanjskoj granici Europske unije. Akcijskim planom unaprjeđenja stanja obuhvaćeni su i granični prijelazi Tovarnik, Županja i Gunja. Kao nositelj ove aktivnosti određeno je Ministarstvo financija koje skrbi o vrijednosti investicija, trenutnom stanju projekata kao i predviđenim rokovima izgradnje - odgovorili su nam u Ravnateljstvu policije dodajući kako će se modernizacijom, rekonstrukcijom i izgradnjom graničnih prijelaza, poboljšati trenutno stanje standarda i uvjeta rada policijskih i carinskih službenika, povećat će se ukupan broj prometnih traka, a samim tim će se osigurati veća protočnost prometa putnika i robe preko graničnih prijelaza.

- Tranzitni centar za strance Tovarnik, financira se i gradi korištenjem financijskih sredstava EU putem Schengen Facility instrumenta. Izgradnjom Tranzitnog prihvatnog centra za strance osigurati će se smještaj za 62 osobe i u tijeku je javno nadmetanje za odabir izvođača radova. Financiranje i izgradnja Policijske postaje Tovarnik osigurana je putem sredstava EU projekta IPA 2012. i planirana vrijednost oba objekta je 26,9 milijuna kuna - poručuju iz Ravnateljstva policije. 

>> Promet na Bajakovu sutra će biti privremeno obustavljen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije