Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLJAČKA

Moćnici su upropastili radna mjesta pa neka sada odgovaraju

tolusic
Dragutin Šantoši/Večernji list
15.06.2011.
u 12:51

U dvije tvrtke nestalo je više od milijardu kuna, a od 1000 radnih mjesta ostala je trećina…

VIROVITICA - Na današnjoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske kulminiralo je nezadovoljstvo lokalnih političara zbog propasti najveće slatinske tvrtke Gaj, kojoj su dugovi narasli na više od 70 milijuna kuna, te propasti najveće hrvatske tvornice keramičkih pločica KIO Keramika u Orahovici u kojoj se dugovi procjenjuju na gotovo milijardu kuna. Vijećnik Mate Vukušić (SDP) zatražio je od župana da odgovori na pitanje što se događa u tim tvrtkama koje su zapošljavale više od tisuću radnika, a danas je u njima tek trećina radnika s neizvjesnom budućnošću.

- KIO Keramika je jedna od najvećih pljački u Hrvatskoj o kojoj se ne piše, a kako se sumnja, dužna je oko milijardu kuna. Kroz nju su prošli razni direktori, saborski zastupnik SDP-a Kotromanović te ugledni gospodarstvenici koji su bili direktori fiktivnih poduzeća ili u upravama. Njime su se koristile najviše poluge vlasti u ovoj državi. I na žalost, netko to zataškava, izjavio je župan Tomislav Tolušić (HDZ) tvrdeći kako županijska policija pošteno obavlja svoj posao. Zahtijeva da se javno otkrije tko je ukrao novac, bez obzira na to iz koje je stranke.

Opširnije u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Komentara 29

BC
BCA
12:14 17.06.2011.

E, za ovo bi mogli lako iskopati Mesića! On je tamo bio frigan i pečen. Osam godina bavio sam se komercijalom u keramici, pa i naslušao njegovog utjecaja na KIO. Znao sam da će njegovim odlaskom KIO krepati a evo, obistinilo se!

CH
chemica
13:24 15.06.2011.

Sigurno je samo da lopovi NISU iz SDP-a jer bi već bili javno prozvani u Saboru pa makar samo prošli portu kako bi kupili paket pločica za kupaonicu.

MA
marko53
20:17 16.06.2011.

Pitajte KUM-a zasto je propala KIO.KUM-sve zna.Pa bio je za dva mandata predsjednik. Zna sve o Podravci a o svom KIO. nista. Tu nesto smrdi u zemlji antifasita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije