Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vladine restrikcije

MMF stigao, ministar Linić odlučan: Sve čistimo!

linić
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
19.09.2012.
u 18:07

Mislim da će njihova ocjena ovih devet mjeseci rada Milanovićeve Vlade biti kvalitetnija nego prije – kazao je u Čakovcu ministar financija

–  Riječ je redovnom posjetu MMF-a koji je došao provjeravati statistike, proračune i bilance te dati procjenu stanja. Mislim da će njihova ocjena ovih devet mjeseci rada Milanovićeve Vlade biti kvalitetnija nego prije – kazao je u Čakovcu ministar financija Slavko Linić. Na nama je, dodao je, da ocjena MMF-a bude što bolja jer utječe na rejting, kreditore i Europsku komisiju.

>>Delegacija MMF-a već je stigla u Hrvatsku!

Linić se sastao s međimurskim gradonačelnicima, načelnicima i županom, a tema je bila proračun za 2013. godinu. U državnom proračunu prihodi su ove godine veći zbog bolje naplate doprinosa, što je dobra vijest i za jedinice lokalne samouprave. 

– Vlada provodi restrikcije, pa tako mora biti i u jedinicama lokalne samouprave – kazao je. Najavio je da se program ušteda na plaćama i materijalnim troškovima nastavlja iduće godine. Građani će morati platiti pune cijene komunalnih usluga, od vode i smeća do prijevoza, kao što je to riješeno s plinom, strujom i grijanjem. Socjalnim potporama pomagat će se onima koji to neće moći plaćati.

Predstečajne nagodbe koje slijede i konsolidacija poslovnih subjekata, od obrtnika do velikih tvrtki, za neke će, tvrdi, biti bolne.

U Međimurskoj županiji planiralo se i radilo racionalno, pa će problema biti manje, no bit će, očekuje Linić, "trauma u županijama koje nisu spremne na tržišnu utakmicu".

– Sve čistimo! – odlučan je ministar financija. Najavio je i da će od 1. listopada jedinice županije, gradovi i općine svoje obveze morati isplaćivati u roku od 30 dana.

Komentara 41

OB
-obrisani-
18:17 19.09.2012.

Postovani! Ah kak su samo brzi;-)))) Ma dosli samo provjeriti sto je danas replicirao Milanovic u Berlinu;-)) "Ako nema rasta, ta priča nema smisla. Hrvatska nema rast, ali imat ćemo stabilne financije. Sama takva činjenica ne smije nas zadovoljavati jerer najveći red vlada u mrtvačnici – spomenuo je Milanović izjavu potpredsjednika Vlade Radimira Čačića." Lijep pozdrav!

Avatar R & I
R & I
18:29 19.09.2012.

Veli ministar Linic, "Sve cistimo". Pa davno je Hrvatska ciscena i ociscena od svega. Odu INA, PLIVA, brodogradilista, zeljezare, Koncar, bivsa Jugoturbina, Banke, bivsa Jugoplastika, sada su na redu Osiguravajuce kuce. Jos je jedino ostalo da se po Linicu Hrvatskaa ocisti od Hrvata i preda ociscena u ruke MMF-a.

CU
cuma
19:00 19.09.2012.

Kako nam je naš MMF sretan s nama, štedimo, pristajemo na manje plaće, na siromaštvo, sretan je i Linić, gdje je tu kvaka, kvaka je da nema kvake, to je jednostavno neoliberalno- robovlasničko društvo, poredak kojem smo stremili, ko nam je kriv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije