Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niz preporuka

MMF poručio Vladi da više oporezuje imovinu i dobit od kratkoročnog najma

24.05.2023.
u 08:10

Za početak komunalnu naknadu treba zamijeniti porezom na nekretnine. Ako se ne povećaju uplate i produlji radni vijek, past će mirovine. Ograničavanje cijene energije više nije potrebno

Komentara 14

Avatar mrIvan
mrIvan
09:22 24.05.2023.

Vrijeme sad: koliko će preporuka MMF-a HDZ-ova vlast prihvatiti/primijeniti?

GO
goran2hr
06:46 02.06.2023.

Nije to porez na najbogatije, nego na sve redom. Pelješiti će sve od reda. Prvu, drugu... sve nekretnine i to u vrijednosti od 1,5% godišnje (prema državnoj procjeni). Nova fasada, krov ili grijanje - porez raste. Od toga se izvukla samo KC. Kako bi Hrvati prihvatili nešto tako loše za narod, igra se na tradicionalni hrvatski jal, a još je (tada) ministar Linić to reklamirao kao "lov na bogatune". U stvarnosti, kada bi to bilo nešto za narod, a kontra stranaca, EUnije i krupnog kapitala, to nam HDZSDP koordinacija sigurno ne bi pokušavala uvaljati. Znaju oni tko je njihov "tatica". Prihvatiti kako si u svojoj kući ili stanu postao podstanar ili preuzeo na sebe doživotni kredit, koji nikada nećeš otplatiti, nego ga dati djeci u nasljeđe - to je porez na nekretnine. Igra je to velikih brojeva, gdje nije bitno oporezovati šačicu koji voze Ferrari, nego tisuće vlasnika Škoda, KIA, Dacia...

GO
goran2hr
06:56 02.06.2023.

U stvarnosti, iako mu se prethodno žestoko protivio (snimci "Porez na nekretnine: Ovako je govorio HDZ" i "HDZ Jandroković - Porez na nekretnine - Imovinu") kada ga je želio uvesti SDP, upravo je HDZ izglasao taj porez, a sa primjenom odugovlače, jer se boje birača, pa čekaju neki optimalan trenutak. Inače, HDZSDP koordinacija, prihvaća sve naputke stranaca, pa ni porez na nekretnine neće biti iznimka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije